ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Στους δρόμους του Καϊρου» της Πέρσας Κουμούτση

Την Κυριακή 22/11/2015 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Στους δρόμους του Καϊρου» της Πέρσας Κουμούτση, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, που οργάνωσε το Βιβλιοπωλείο «ΠΡΟΦΗ».
Την συγγραφέα παρουσίασε η κα Καλομοίρα Πρόφη και μίλησαν για το βιβλίο και το έργο της συγγραφέως η Ελένη Γκίκα, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας και η Καλομοίρα Πιέτρη, ποιήτρια.
Για την Πέρσα Κουμούτση, η οποία γεννήθηκε και σπούδασε στο Κάϊρο και έχει μεταφράσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Αιγύπτιου νομπελίστα λογοτέχνη Ναγκίμπ Μαχφούζ από τα αραβικά, η Ελένη Γκίκα, μεταξύ άλλων είπε :
«….Με αποσπάσματα ζωής και αποσπάσματα γραφής από τον μεγάλο δάσκαλο που η ίδια μετέφρασε, η Πέρσα Κουμούση θα κατορθώσει να ζωντανέψει: τα παιδικά της χρόνια και στην οδό Μουράτ, τις μνήμες και τις αγάπες της, τα πρώτα σκιρτήματα, τα πρώτα διαβάσματα, τους ήχους και τις εικόνες, τ’ αγγίγματα και όλες εκείνες τις μυρωδιές που διατηρούν ένα Κάιρο ζωντανό στην καρδιά της. Και φυσικά, τον Δάσκαλο. Τη μεγάλη και ευλογημένη συνάντηση της συγγραφικής και μεταφραστικής ζωής της….Ένα μυθιστόρημα πολυεπίπεδο, αλληγορικό και ποιητικό, που αποτελεί την ίδια αυτή καθ’ εαυτή την ψυχή της Αιγύπτου. Και τον πυρήνα της ύπαρξής μας: την ταυτότητα η οποία είναι τόσα πολλά μαζί.»
Η Καλομοίρα Πιέτρη έκανε μία ωραία ανάλυση για αυτό το παραμυθένιο ταξίδι στο παρελθόν που όμως βασίζεται σε πραγματική ιστορία και διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα
Στη συνέχεια η συγγραφέας έκανε μία ζεστή και φιλική κουβέντα με το κοινό και υπέγραψε βιβλία της.

DSC01214 DSC01218 DSC01200 DSC01236 DSC01238