ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2016

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, μέσα σε ένα συγκινητικό, ευχάριστο και ζεστό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης της 5ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με θέμα «ΓΙΝΕ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Παιδιά και γονείς, εμψυχωτές και εθελοντές, μοιράστηκαν με τον Δήμαρχο Κορωπίου κ. Δημήτριο Κιούση και την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» κα Αδαμαντία Μάλλιου, τις αναμνήσεις τους και την γλυκιά γεύση που άφησε αυτό το όμορφο καλοκαίρι.

Η κα Αγγελική Γκίκα, συντονίστρια του προγράμματος, έκανε μία σύντομη αναφορά στην πορεία των εκστρατείας και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του υπέροχου ταξιδιού.

Οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το μεγάλο έργο που επιτελείται στη Βιβλιοθήκη, οι «μικροί εξερευνητές», στενοχωρημένοι γιατί τελείωσε η εκστρατεία, έγραψαν στον τοίχο των αναμνήσεων τις εντυπώσεις τους, ενώ οι εμψυχωτές και οι εθελοντές, ο καθένας χωριστά, κατέθεσαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους.

Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Δ. Κιούσης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» και Αδαμαντία Μάλλιου και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Αθηνά Κιούση, τόνισαν την χρησιμότητα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που μετατρέπει την Βιβλιοθήκη σε μοναδικό προορισμό γνώσης και δημιουργίας, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα δημιουργήματα των παιδιών, συνεχάρηκαν τους εμψυχωτές και εθελοντές για την πολύτιμη προσφοράς τους και προχώρησαν στην βράβευσή τους και στην απονομή αναμνηστικών στα παιδιά.

Η γιορτή έκλεισε με εύγεστα κεράσματα και χαρούμενη συζήτηση.

Στην φετινή 5η καλοκαιρινή εκστρατεία, που οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, πραγματοποίησε από 16/6 έως 16/9/2016, (29) δράσεις, τις οποίες παρακολούθησαν (650) παιδιά 3-13 ετών και τις υλοποίησαν (30) εμψυχωτές και εθελοντές.