ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ Κ.Ι.Κ.Π.Ε., ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου την Κυριακή 28/1/2018, οι κάτοικοι της πόλης υποδέχθηκαν τη νέα συλλογή των 305 βιβλίων, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού ‘Εργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Future Library”.

Συγγραφείς, ποιητές, δημοτικοί σύμβουλοι, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, παιδιά και μέλη της Θεατρικής Ομάδας και της Λέσχης Ανάγνωσης, σε ένα μίνι μαραθώνιο ανάγνωσης, παρουσίασαν και ανέδειξαν το περιεχόμενο των βιβλίων αυτών, αξιόλογων και ξεχωριστών. Μία υπέροχη βραδιά γεμάτη λογοτεχνία, που πρόσφερε σε όλους μας στιγμές γεμάτες μελωδική ποίηση, πολιτικές, ιστορικές και φιλοσοφικές γνώσεις, καθώς και όμορφα αποσπάσματα από επιλεγμένα βιβλία, αποδεικνύοντας περίτρανα για ακόμα μια φορά την μαγική δύναμη του εθελοντισμού.

Ο Δήμος Κορωπίου, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστούν θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) αλλά και το “Future Library” για τη δωρεά των βιβλίων, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στον εμπλουτισμό της συλλογής και στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης και ενισχύοντας τον ρόλο της ως κοιτίδα γνώσης, πολιτισμού και δημιουργικότητας. Επίσης, ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους όσοι πήραν μέρος στην ανάδειξη της δωρεάς, διαβάζοντας και συζητώντας γι’ αυτά τα υπέροχα βιβλία.

Η δωρεά του Ιδρύματος εντάσσεται στην ενίσχυση 11 Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών για το 2017, που υλοποιεί  στο πλαίσιο  προγράμματος ενίσχυσης και ουσιαστικής αναβάθμισης βιβλιοθηκών της Ελληνικής επικράτειας.

  1. Κ.Ι.Κ.Π.Ε. :Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοπός του είναι η προφορά κοινωνικού έργου σε τομείς που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες, η υποστήριξη δράσεων στον εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα, η αξιοποίηση των Συλλογών και Αρχείο του Ιδρύματος. Για την υλοποίηση των ετησίων δράσεων, το ‘Ιδρυμα συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και πολιτιστικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό («Πόρτα Ανοιχτή», «Η Θεοτόκος», «Το χαμόγελο του παιδιού», «Πνοή», «Prolepsis», Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, «Future Library».
  2. FUTURE LIBRARY : Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.IMG_0024 IMG_0011 IMG_0036 IMG_0092 IMG_0113 IMG_0012 IMG_0056 IMG_0078 IMG_0028 IMG_0044 IMG_0169 IMG_0131 IMG_0076