ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Στο πλαίσιο του Μήνα Εφηβείας των Εκδόσεων Πατάκη, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου και το Σωματείο «Οι φίλοι του Μουσείου Υμηττού-Σπύρος Λέκκας», οργάνωσαν μία πρωτότυπη, οικολογική προσέγγιση της ανάγνωσης, την Κυριακή 12/11/2023.

Ο Υμηττός, το βουνό μας με τις φυσικές του ομορφιές, αντάμειψε εφήβους, παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς που ανέβηκαν και το περπάτησαν συντροφιά με το βιβλίο.

Πρώτη στάση το Καταφύγιο των Κυνηγών στο Σέσι όπου:

Ο κ. Δικαίος Χατζηπλής, υπεύθυνος εκδηλώσεων παιδικού & εφηβικού βιβλίου των Εκδόσεων Πατάκη, περιέγραψε την γέννηση της ιδέας της ανάγνωσης στο βουνό.

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος σύστησε το βιβλίο του «Θωμάς Q.Bit Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου», Εκδόσεις Πατάκη.

Η κα Αγγελική Γκίκα, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε στις «αγγαρείες» που οι Γερμανοί κατακτητές υποχρέωναν τους εφήβους Κορωπιώτες https://mthymettosgreece.com/angaries-katochis-stin…/

Η κα Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη-Λέκκα, πρόεδρος του Σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Υμηττού-Σπύρος Λέκκας» και ο κ. Νίκος Παυλίδης, αντιπρόεδρος, μίλησαν για την γεωμορφολογία, τις τοποθεσίες, τα μονοπάτια και τα αξιοθέατα του βουνού.

Στις επόμενες στάσεις στο «Πηγάδι Σέσι» και στα «Αναρριχητικά Πεδία», η ‘Ελλη και η Μάνθη από το Σύστημα Προσκόπων Κορωπίου, και η Θεανώ και η Μαρία από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορωπίου, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η όμορφη δραστηριότητα έκλεισε με κεράσματα και το συμπέρασμα ότι τελικά η ανάγνωση έξω από το σπίτι είναι πιο συναρπαστική!

Ευχαριστίες εκφράζονται στους :

• 2ο Σύστημα Προσκόπων Κορωπίου

• Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Κορωπίου

• Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου για την παραχώρηση του Καταφυγίου Κυνηγών-Σέσι Κορωπίου

• Πολιτική Προστασία Δήμου Κορωπίου