“Ανθρώπινες σχέσεις” από τον συγγραφέα Βάσο Βογιατζόγλου

Μία όμορφη ομιλία από τον συγγραφέα κ. Βάσο Βογιατζόγλου, που διοργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Κορωπίου, παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, την Κυριακή 8/2/2015. Αναλύοντας το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων σχέσεων, ο κ. Βογιατζόγλου ανέφερε αποσπασματικά:

“Ο άνθρωπος κατέχει διαρκώς την κυρίαρχη θέση, αφού τα πάντα αναφέρονται στη δική του παρουσία, τους δικούς του συσχετισμούς, τις δικές του εξαρτήσεις με πρόσωπα, πράγματα, ιδέες, αναμνήσεις, γεγονότα, επιθυμίες. Κάθε σχέση του ανθρώπου προϋποθέτει εξ υπαρχής έναν διχασμό ανάμεσα ”σε μένα και τον άλλο”. Ο υπέρμετρος εγωισμός, η υπερφίαλη ατομική θεώρηση των πάντων και η αμετακίνητη εμμονή στην άποψή μας, έχει μετατρέψει τις σχέσεις από ανθρώπινες σε δημόσιες σχέσεις … Κάθε σχέση μας πρέπει να διέπεται από ΑΓΑΠΗ, απόλυτο σεβασμό στην ετερότητα και οικουμενική ενότητα. Αληθινή σχέση είναι αυτή που συντάσσεται με την αρχή της προσφοράς”.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αδάμ, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Σταμάτης Ντούνης και Διονύσης Κερασιώτης.

DSC08041 DSC08049 DSC08066 DSC08085 DSC08076 DSC08089