“Αν ήμουν δέντρο” – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

«Είμαι δέντρο και μεγαλώνω μέχρι τα κλαδιά μου να φτάσουν ψηλά στον ουρανό».

Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη γέμισε παιδιά-δέντρα στην δράση «Αν ήμουν δέντρο…» της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, την Τετάρτη 26/6/2024!

Τα παιδιά μέσα από βιβλία, κάρτες, εικόνες και το παιχνίδι με το ζάρι, έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για τα δέντρα, αντιλήφθηκαν την αξία τους και τη σημασία τους για το περιβάλλον και κατανόησαν ότι τα δέντρα είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν παρόμοιες ανάγκες και λειτουργίες με τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια τα παιδιά υποδύθηκαν τα δέντρα με τα σώματά τους σε μία μοναδική χορογραφία. ‘Εγιναν κορμοί, ρίζες, κλαδιά, σπόροι, φύλλα, κόμη. Τα πρόσωπά τους στολίστηκαν με δέντρα με την τεχνική του face-painting. ‘Ενοιωσαν πως τα δέντρα και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον.

Στο τέλος έφτιαξαν δέντρα με φύλλα από αποσπάσματα βιβλίων και σχεδίασαν τους κύκλους της ζωής τους σε χάρτινο πιάτο που το μετέτρεψαν σε μια φέτα από τον κορμό του δέντρου τους.

Μία καταπληκτική δράση που υλοποιήθηκε με άριστο τρόπο από την Δέσποινα Μουαμελετζή, νηπιαγωγό και την Χρύσα Θεοδώρου, εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής. Τα πρόσωπα των παιδιών ζωγραφίστηκαν από την Ελεάννα Τζαβάρα. Μικροί και μεγάλοι εθελοντές, γονείς και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης βοήθησαν με την πολύτιμη συμβολή τους!

Σε αυτή την δράση είχαμε την τιμή και την χαρά να έχουμε κοντά μας τις κυρίες Κατερίνα Σιδερίδου και Ραλλού Σάρρου από την Ομάδα Παιδαγωγικών Προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην δράση και τις ευχαριστούμε πολύ!