ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

328935836_567633761976503_1980893821875218097_nΟ Δήμαρχος Κρωπίας, κ. Δημήτριος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Σφηττός”, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, κα Αγγελική Γκίκα και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φιλίππου Τσιμπόγλου καθώς και στην οικογένεια της ΕΒΕ, για τον απροσδόκητο θάνατό του.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου θα μείνει πάντα στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας, ως ο αξιαγάπητος άνθρωπος και ο δυναμικός, αποτελεσματικός, εκσυγχρονιστής και οραματιστής Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

“Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αποχαιρετά τον διευθυντή της.

Με βαθύτατη οδύνη, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου, όπως του πρέπει και του αξίζει.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγ.Κων/νου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου.
O Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου γεννήθηκε το 1956 στα Φάρσαλα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στη Βιβλιοθηκονομία-Επιστήμη Πληροφόρησης στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Από το 1983 έως το 1999 εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως υπεύθυνος Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Από το 1999 έως το 2014 υπηρέτησε ως Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Από το 2014 μέχρι και το θάνατο του διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ανέλαβε το τεράστιο έργο της μετεγκατάστασής της από το Βαλλιάνειο Μέγαρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και, μετά την ολοκλήρωσή του, εργάστηκε ακούραστος για μια Εθνική Βιβλιοθήκη αντάξια του ονόματός της.
Η οικογένεια παρακαλεί όπως αντί στεφάνων κατατεθούν δωρεές στον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.”