ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ “Η πλεξούδα”

Μία ενδιαφέρουσα βραδιά διοργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Κορωπίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή 10/12/2023, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου “Η πλεξούδα” της Λετίσια Κολομπανί, εκδ. Πατάκης.

Η κα ‘Αγκη Λειβαδίτου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του βιβλίου, στα θέματα που αναφέρονται σε αυτό και στο ύφος της συγγραφέως.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν η κα Κάλλια Κοτζιά, κοινωνική λειτουργός & Προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κρωπίας, και ο κ. Θανάσης Αραμπατζής, κοινωνικός λειτουργός, εκπαιδ. ομαδικός αναλυτής & συντονιστής της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας “ΑΜΚΕ ΑΓΚΑΛΙΑ”, οι οποίοι παρουσίασαν την θέση της γυναίκας με τους πολλαπλούς ρόλους στην σύγχρονη κοινωνία.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι ακόμα και η σημερινή νεότερη γενιά δεν είναι απαλλαγμένη από τα στερεότυπα και τις ανισότητες μεταξύ των φύλων και εξακολουθούν να υφίστανται ιδίως στην αγορά εργασίας.