ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ “ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΙΛΗΣΑΝ” του Καλέντ Χοσεϊνί

Η κα Φλώρα Μωραϊτου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Κορωπίου, με αφορμή την βιβλιοπαρουσίαση, σχολιάζει :
“Την Κυριακή 24/1/2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης οργάνωσαν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον αφγανό συγγραφέα ΚΑΛΕΝΤ ΧΟΣΕΪΝΙ και το βιβλίο του “ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΙΛΗΣΑΝ”.
Καλεσμένοι ομιλητές: Η κα ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ, συγγραφέας και μεταφράστρια του τελευταίου μυθιστορήματος του Καλέντ Χοσεϊνί, που μας έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το συγγραφέα και το έργο του αλλά και για την ιδιαιτερότητα του μεταφραστικού έργου. Επίσης, ο αξιωματικός της Αεροπορίας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥ, που έχοντας υπηρετήσει για έξι μήνες το 2010 με τη δύναμη του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, μας μετέφερε πολύ παραστατικά την εμπειρία του.
Συντονίστρια της συζήτησης και εύστοχη συνομιλήτρια των ομιλητών, η κινητήρια δύναμη της Λέσχης Ανάγνωσης κα Αγγελική Γκίκα.
‘Εκπληξη της βραδιάς, η παρουσίαση μιας αυθεντικής μπούργκας, απ’αυτές που φορούν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, με την παράλληλη εκφραστική ανάγνωση σχετικού αποσπάσματος του βιβλίου από το μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης κα Δέσποινα Παπασπύρου.
‘Ολοι απόλαυσαν μια από τις πιο ιδιαίτερες βιβλιοπαρουσιάσεις, καθώς υπήρξε μία ευκαιρία να προσεγγίσουμε μία κοινωνία πολύ διαφορετική απ’τη δική μας.”

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.
Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.
Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.
Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

DSC01646 DSC01643 DSC01671 DSC01687