ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ κας ΑΛΚΥΟΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Την αγαπημένη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη και το βιβλίο της «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια», παρουσίασε η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, την Κυριακή 18/10/2015.  Την συγγραφέα παρουσίασε η Ελένη Γκίκα, συγγραφέας-βιβλιοκριτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά :

 «Η γνωστή, γενναιόδωρη, ανοιχτόκαρδη, ανοιχτόμυαλη Αλκυόνη Παπαδάκη. Με τον μαγικό τρόπο της να κάνει ανθάκια από τις πέτρες, τα βράχια και την κοπριά. Με τον ποιητικό υπερβατικό ρεαλισμό της επειδή, τελικά, «έχει πολλά γυρίσματα η ζωή». Με την ελπίδα να σου κλείνει το μάτι εκεί στο κατακάθι.  Με τα ελάχιστα εκείνα που αξίζουν τον κόπο, με τα ασήμαντα αλλά ωστόσο τιμαλφή της ζωής.  Με την ίδια τη ζωή σπαρταριστά ζώσα, στην πιο δύσκολή της καμπή.

Στα δυο τελευταία της βιβλία, «Σ’ ένα γύρισμα της ζωής» και «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια», η κρίση πρωτοστατεί: η οικονομική, η υπαρξιακή, η πολιτισμική με όλα τα παρακλάδια της: διαφθορά, ρατσισμό, εγκατάλειψη, νόμος του ισχυρού…

Στον αντίποδα, η φιλία, η εγγενής ποίηση και η φύση. Τα λουλούδια και τα πουλιά. Η τυχαία Ευλογημένη Συνάντηση κι εκείνο εκεί το ανεξερεύνητο κάτι σαν το μαγικό ραβδάκι της μάγισσας, όπως ακριβώς το ξημέρωμα κάθε πρωί.»

Αποσπάσματα από τα βιβλία της διάβασε η Κατερίνα Μινακούλη, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης.

Επίσης, με επαινετικά λόγια για την συγγραφέα και την μακροχρόνια, αποκλειστική συνεργασία τους, μίλησε ο εκδότης κ. Αλέξανδρος Καλέντης.

Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό, απάντησε σε ερωτήσεις,  αποκάλυψε τα συναισθήματα που την διακατέχουν όταν πλάθει τους ήρωές της και τις ιστορίες τους και στέλνοντας ένα μήνυμα στους νέους, κατέληξε : «Ναι, θα έρθουν τα χελιδόνια στην ώρα τους, φτάνει να μην χαλάσουμε τις φωλιές τους μέσα στην ψυχή μας.  Πρέπει να ξέρουμε να τα περιμένουμε, να είμαστε αισιόδοξοι και με το κεφάλι ψηλά»!  

DSC00925 DSC00928 DSC00943 DSC00953