Βιωματικό εργαστήριο όπερας για παιδιά 11 – 12 ετών από την Εθνική Λυρική Σκηνή

 

 

 

Από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2016, 11:00-13:00

Για την συμμετοχή χρειάζεται προεγγραφή στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, 2106626295 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»συνεχίζεται και φέτος, μεταφέροντας το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε 87 Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα, και 14 Δήμους της Αττικής.Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ, μέσω της ελεύθερης πρόσβασης όλων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

 Όπερα για παιδιά 11 -2 ετών!

Οι φετινές δράσεις, ήδη πραγματοποιούνται από τις 2 Απριλίου έως και τις 29 Μαΐου 2016, εντός και εκτός Αττικής, και στο Δήμο Κορωπίου μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου-ΝΠΔΔ Σφηττός. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για παιδιά 11-12 ετών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι. Για την συμμετοχή χρειάζεται προεγγραφή-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας- στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, 210-662 62 95

Ποιο είναι το περιεχόμενό του

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ομάδα εκπαιδευτών και καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα πραγματοποιήσει στους 14 δήμους της Αττικής, ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά (11-12 ετών) με στόχο την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Οι εκπαιδευτές της ΕΛΣ, σε συνεργασία με έναν διακεκριμένο πιανίστα κι έναν επαγγελματία μονωδό, παρασύρουν τους νέους σε μία γιορτή σύμπραξης των τεχνών, που είναι, άλλωστε, και το κύριο χαρακτηριστικό της όπερας. Χρησιμοποιώντας στοιχεία λυρικής ερμηνείας, αλλά και δραματοποίησης, ενεργοποιούν κι ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από μία μαγευτική εμπειρία».