ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2022 – Διαδρομές Ανάγνωσης “Η αφετηρία”

ολοιΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2022
Διαδρομές ανάγνωσης «Η αφετηρία»
Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας γέμισε με τις χαρούμενες φωνούλες των παιδιών που παρακολούθησαν την πρώτη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, με θέμα «Διαδρομές Ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα».
Με βασικό βιβλίο αφόρμησης «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου», τα παιδιά ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, περιέγραψαν με ένα κουβάρι κόκκινο νήμα την δική τους διαδρομή από το σπίτι έως την Βιβλιοθήκη και γνώρισαν τα βιβλία της φετινής εκστρατείας. Καθώς τα ξεφύλλιζαν, εντόπισαν ένα ξεχασμένο γράμμα, το «γράμμα του Ανδρέα», όπου με ερωτήσεις και υποθέσεις, οδηγήθηκαν στην υπόθεση του βιβλίου και ξεκίνησαν το ντόμινο των βιβλίων.
Στην συνέχεια, τα παιδιά εμπνεόμενα από τα εξώφυλλα των διαφόρων εκδόσεων του βιβλίου «Τα ψηλά βουνά», φιλοτέχνησαν τα δικά τους εξώφυλλα.
Τέλος, φύτεψαν τα βιβλιοσποράκια τους και πήραν τα «διαβατήρια ανάγνωσης», όπου θα γράφουν καθημερινά τις εντυπώσεις τους από το κάθε εργαστήριο αλλά και τα βιβλία που διάβασαν.
Ευχαριστούμε την εμψυχώτρια κα Δέσποινα Μουαμελετζή Despina Moua, νηπιαγωγό, τις βοηθούς Μαρία Δούζη, Αλεξάνδρα Μουράτογλου, Ελισάβετ Ξενοπούλου, Ελβίρα Κουρσιουμπά, Ραφαέλα Κορδώνη και τις μικρές εθελόντριες Χρύσα και Ιωάννα.
Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης στην Άσπα Χατζή-Ζαχαρώματα για τα γλυκά κεράσματα, στην εταιρία Pelikan Ελλάς ΕΠΕ και στο Φυτώριο «Γιάννης Πονηράκης» για τα υλικά της δράσης.
Στην σημερινή δράση παρευρέθηκε και παρακολούθησε το εργαστήρι ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός».
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2022, διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
ΕΓΩα δεσποινα ντομ πέφτει ντόμινο με κκ FYTEMA ζωγραφική εργασίες ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ βιβλιαράκια γλυκάκια εξωφυλλα 292051771_1437192213410538_3214165646371181603_n ΒΙΒΛΙΑ γράμμα μαργιάννααα κουβάρι εμείς και αλεξ εμείς