ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2022

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ
‘Ενα πανέμορφο καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, έφτασε στο τέλος του, με μία λαμπρή γιορτή, γεμάτη χαρά, εικόνες, αναμνήσεις, υποσχέσεις.
Παιδιά, γονείς, εμψυχωτές, εθελοντές και χορηγοί συναντηθήκαμε το Σάββατο 3/9/2022 στην Γιορτή Λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, με θέμα «Διαδρομές ανάγνωσης… άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» και θυμηθήκαμε τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών.
Η Αγγελική Γκίκα, μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ» και συντονίστρια του προγράμματος, παρουσίασε με εικόνες τις δράσεις και τα εργαστήρια στα οποία τα παιδιά, με αφόρμηση το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά», εμπνεύστηκαν, εξερεύνησαν και ανακάλυψαν νέες διαδρομές ανάγνωσης.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης, εξήρε το έργο της Βιβλιοθήκης, η οποία λειτουργεί χωρίς μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος και τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη μας, τα τελευταία (11) χρόνια, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, συμμετέχει στις ποιοτικές δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που εκπορεύονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να γίνει ένας ελκυστικός χώρος γνώσης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και για όλους τους πολίτες.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, στην σπουδαιότητα της σχέσης των παιδιών με τα βιβλία και στην άριστη συνεργασία που έχει επιτύχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τα σχολεία της πόλης μας, πραγματοποιώντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές. Ευχαρίστησε θερμά γονείς και παιδιά και συνεχάρη ιδιαιτέρως τους εμψυχωτές και εθελοντές για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους.
Ακολούθησε η βράβευση των εμψυχωτών, εθελοντών και χορηγών και η απονομή δώρων και αναμνηστικών στα παιδιά.
Κατόπιν γευτήκαμε νόστιμα εδέσματα, αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι και ανανεώσαμε τη συνάντησή μας για την επόμενη ΚΕ.
Στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία, που οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου πραγματοποίησε από 5/7 έως 3/9/2022, (9) δράσεις για παιδιά 4-14 ετών, τις οποίες υλοποίησαν (5) εμψυχώτριες και (4) μικροί εθελοντές. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε το «Σώμα Προσκόπων Κορωπίου» καθώς και η κα Σωσώ Μπάση με την παραχώρηση του θαλασσινού σκηνικού. Επίσης, συνέβαλε και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, το οποίο εργάζεται με 8μηνη σύμβαση.
Ευχαριστίες προς ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΖΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΑΜΕΛΕΤΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΠΑ ΧΑΤΖΗ, ΣΩΣΩ ΜΠΑΣΗ, ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ.
Προς τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ :
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΟΡΔΩΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΕΒΑ, ΧΡΥΣΑ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ.
Προς το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ :
ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΕΛΒΙΡΑ ΚΟΥΡΣΙΟΥΜΠΑ, ΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Προς τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ:
«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ», «PELIKAN ΕΛΛΑΣ», «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Γιώργου Χαραλαμπόπουλου», «ΦΥΤΩΡΙΟ Γιάννη Πονηράκη», «ΖΑΧΑΡΩΜΑΤΑ-ΑΣΠΑ», «ΜON KOOLOOR Κέλλυς Χρυσοβιτσιώτη», «ΧΡΩΜΑΤΑ Χρήστου Δήμα».
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΗ
πεντάδα-παιδιά μπουφέ όλοι Δώρα
Πόλλυπρόσκοποιέλεναδήμαρχος μονοςΚΩΝ ΚΑΛΗΕΓΩ ΤΕΛΕΙΑβράβευση αλεξ-καλήβράβευση δέσποινα καλήΒράβευση ΜΑΡΙΑβράβευση ελισ-καλήβράβευση ΑΣΠΑβράβευση ΤΙΤΙΝΑσωσώ μπασηβραβευση δήμαβράβευση ραφαέλαχρύσα
εντύπωση-διάδρασησύνθηματοίχος καλή