ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ – «Βιβλιοθήκες Ενωμένες Πάντα»

Το Σάββατο 9/9/2023 παιδιά, γονείς, εμψυχωτές, εθελοντές, χορηγοί και φίλοι της Βιβλιοθήκης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, ήρθαν να γιορτάσουμε μαζί τη λήξη της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που είχε θέμα «100 Ακριβώς! Θησαυροί της ‘Αλκης και της Ζωρζ».

Τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις και τα εργαστήρια που υλοποιήσαμε, είδαμε φωτογραφίες, μοιραστήκαμε αναμνήσεις του καλοκαιριού και αναγνωστικές εμπειρίες και οι μεγάλοι θαύμασαν τις δημιουργίες των παιδιών. Διαβάσαμε τα γράμματα των φίλων μας από τη Παιδική Βιβλιοθήκη Καραμπουρνάκι-Θεσσαλονίκης που μας έστειλαν ως απάντηση στις δικές μας επιστολές.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, εξήραν το έργο της Βιβλιοθήκης, ευχαρίστησαν τα παιδιά, τους γονείς και τους χορηγούς και συγχάρηκαν τους εμψυχωτές και εθελοντές για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις και η απονομή των δώρων και αναμνηστικών.

Τέλος, γευτήκαμε τα όμορφα κεράσματα και αποχαιρετιστήκαμε με ευχές για τα επόμενα καλοκαίρια αλλά και με όρκους φιλίας όπως έκανε η Άλκη με τη Ζωρζ και έμειναν Ενωμένες Πάντα.

‘Ενα πανέμορφο καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και ανανεώνουμε τη συνάντησή μας για την επόμενη ΚΕ!

Στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία, που οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου πραγματοποίησε από 23/6 έως 9/9/2023, 11 δράσεις για παιδιά 4-14 ετών, τις οποίες υλοποίησαν 8 εμψυχωτές και 8 μικροί εθελοντές. Επίσης, συνέβαλε και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, το οποίο εργάζεται με συμβάσεις.

Ευχαριστίες προς ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΖΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΑΜΕΛΕΤΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ, ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΟΡΔΩΝΗ, ΔΙΚΑΙΟ ΧΑΤΖΗΠΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ

Προς τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ :

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΕΒΑ, ΧΡΥΣΑ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ, ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Προς το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ :

ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΚΕΡΑΤΙΩΤΗ

Προς τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ:

«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ», «PELIKAN ΕΛΛΑΣ», «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Γιώργου Χαραλαμπόπουλου», «ΖΑΧΑΡΩΜΑΤΑ-ΑΣΠΑ», «ΜON KOOLOOR Κέλλυς Χρυσοβιτσιώτη», «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ», «ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΔΟΚΙΑ», «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ»

Ευχαριστίες προς τον συγγραφέα ΒΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ και την διδάκτορα ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΡΑΚΗ, οι οποίοι μας επισκέφτηκαν και μίλησαν στα παιδιά για την προσωπική επαφή και φιλία που είχαν με τις συγγραφείς.

Επίσης, ευχαριστούμε την κα ‘Ολγα Μπούκη για την ευγενική παραχώρηση του γραμμόφωνου και την κα Νόρα Παπαχρήστου για την παλιά βαλίτσα!