“Διαδρομές Επιβίωσης” – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2022

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

«Ο πατέρας του, ο κυρ Στέφανος, ήταν εργολάβος ξυλείας που τους είπε ο δάσκαλος να πάνε, στο Χλωρό.
Είχε πολλούς λοτόμους εκεί. Τον παρακάλεσε λοιπόν ο Αντρέας να δώσει χάρισμα την ξυλεία για τις καλύβες που χρειάζονταν τα παιδιά. Και για να το πετύχει, ακολούθησε μια μέρα τον πατέρα του στο δάσος, όπου είχε πάει να επιβλέψει την εργασία. Σε δυο μέρες οι λοτόμοι έστησαν οκτώ καλύβες. Οκτώ γερές και χαριτωμένες καλύβες, ένα χωριουδάκι. Η κατοικία ετοιμάστηκε.»,
απόσπασμα από το βιβλίο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.
Σήμερα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση «Διαδρομές επιβίωσης», στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Μέσα από βιβλία και εικόνες, τα παιδιά μίλησαν για την επιβίωση στο βουνό, με ποιους τρόπους οι ήρωες μπόρεσαν να φτιάξουν καλύβες για να μείνουν στα ψηλά βουνά και συζήτησαν με ποιους τρόπους μπορούμε εμείς σήμερα να μείνουμε για λίγες μέρες σε ένα βουνό.
Στη συνέχεια καλλιέργησαν τη δημιουργικότητά τους, πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά και έφτιαξαν καλύβες και σκηνές.
Ευχαριστούμε την εμψυχώτρια κα Αλεξάνδρα Μουράτογλου Alexandra Mouratoglou, τις εθελόντριες και τις μητέρες των παιδιών που συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής.
Ευχαριστίες εκφράζονται και στην κα Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη από το Mon Kooloor Κορωπίου, για τα νόστιμα γλυκά κουλουράκια που προσέφεραν στα παιδιά.
Την δράση παρακολούθησε και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός».
παρουσίαση αλεξ-εγώ Αλεξάνδρα (2) κατασκευές (2) Δέσποινα Ασπα Αλέξα ΟΜΑΔΙΚΗ άλκηστις (2) σκηνή-παιδιά σκηνούλες ΣΚΗΝΕΣ αντώνης σκηνή καλύβες ψηλά βουνά τα ψηλά βουνά moncooloor μαργιασκηνή