ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», έγινε αποδέκτης μίας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
Πρόκειται για 50 βιβλία, λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ο αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης. Όλες οι εκδόσεις προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από το 1990 έως σήμερα.
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας τόνισε: «Ο Δήμος Κορωπίου, το νομικό πρόσωπο «Σφηττός» και η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, ευχαριστούμε θερμά το ’Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή για τη δωρεά των εξαιρετικών βιβλίων εκδόσεών του. Η προσφορά αυτή συμβάλει στον εμπλουτισμό της συλλογής της αξιόλογης Βιβλιοθήκης της πόλης μας, καθώς και στην μύηση του κοινού μας με τη νεώτερη και σύγχρονη τέχνη, ελληνική και διεθνή».
Το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή κατά την πορεία των 43 χρόνων από τη σύστασή του, που σηματοδοτούν η λειτουργία από το 1979 του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της ‘Ανδρου και από το 2019 του νέου Μουσείου της Αθήνας, ανέπτυξε σημαίνουσα εκδοτική δραστηριότητα στη θεματική της Τέχνης.
Η δωρεά του Ιδρύματος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Το Μουσείο σε δράση! Δωρεά στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Αττικής».
.
Τα βιβλία παρέλαβαν ο Πρόεδρος του «Σφηττός» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας μαζί με την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα Αγγελική Γκίκα.
Βιβλία-Γουλανδρή Βιβλία Γουλανδρή Γουλανδρή-Λογότυπο