“Εγώ, ο Σίμος Σιμεών” από τον Γιάννη Ξανθούλη

Ο αγαπητός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, καλεσμένος για δεύτερη φορά τα τελευταία 5 χρόνια από την Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, γοήτευσε το κοινό που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Με τον χειμαρρώδη και πνευματώδη λόγο του, το έξυπνο χιούμορ του και την παραστατικότητά του, παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών», που αποτελεί κομμάτι της δικής του ζωής.

Ο ήρωας, ένα χαρισματικό 11χρονο αγόρι, νόθος γιος μιας φιλάσθενης μητέρας, ζει στο ασφυκτικό περιβάλλον μιας ασήμαντης κωμόπολης στην Ανατολική Μακεδονία, με όλα τα στερεότυπα της ελληνικής επαρχίας στην δεκαετία του ’60. Ο πανέξυπνος Σίμος, καθώς μεγαλώνει και παρατηρεί τον κόσμο, αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αναπτύξει ικανότητες και άμυνες για να καταφέρει να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που παραμένει εχθρικό, στενόμυαλο, όπου κυριαρχούν τα ψέματα, το υποκριτικό ενδιαφέρον, τα κουτσομπολιά. ‘Αμυνές του η αγάπη του για τα βιβλία και η φαντασία του. Φαντάζεται ότι στην πραγματικότητα δεν είναι αληθινός αλλά όλη η ζωή του είναι η επινόηση ενός συγγραφέα. Ο ήρωας όμως επιθυμεί να ανοίξει τα δικά του φτερά και να καθορίσει αυτός τις προοπτικές μιας άλλης ζωής με διαφορετικές αξίες.

Μια περιπλάνηση σε μια Ελλάδα που ζει γεμάτη ελπίδα και όνειρα, μια κωμική, μέσα στην τραγικότητά της, ιστορία και ένας Ξανθούλης ανανεωμένος, δυνατός, ώριμος, που επιβεβαίωσε και δικαίωσε όσους επέμειναν να τον διαβάζουν!

IMG_0033 IMG_0021 IMG_0012 IMG_0041 IMG_0047 IMG_0065 IMG_0063IMG_0056