ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ κ. ΜΙΛΤΟΥ ΜΙΧΑ “Urban Landscapes” 3-7/12/2016 ώρες 18:00-21:00

     miltosmichas

Στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 3-7/12/2016 ώρες 18:00-21:00

«Η έκθεση “Urban Landscapes” είναι μια σειρά φωτογραφιών που επικεντρώνονται σε αστικά τοπία, κτίρια, ανθρώπους και την συνύπαρξή τους. Σκηνές μέσα σε πόλεις, καταγραφή χώρων και στιγμών μέσα στον κόσμο, διαφορετικές πλευρές και διαθέσεις της πόλης και των ανθρώπων της.

       Στόχος μου είναι καθεμιά απο τις φωτογραφίες να πει μια ιστορία, να προκαλέσει συναισθήματα. Οι εικόνες είναι από διαφορετικές πόλεις και μέρη, που το όνομά τους έχει πολύ μικρή σημασία.  Θέλω οι φωτογραφίες να στέκονται μόνες τους,  χωρίς τίτλους, χωρίς ονόματα, να μιλάνε στον θεατή χωρίς να τον έχω προϊδεάσει και χωρίς να του δώσω περιορισμούς. Είναι ανοιχτές στον θεατή και του επιτρέπουν να δώσει την δική του ερμηνεία.

      Βλέπω να υπάρχει μια ασυναίσθητη συνέργεια μεταξύ πόλεων, ανθρώπων και κτιρίων,  μια συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της πόλης, μέσα σε όλα τα καθημερινά παράδοξά της.

       Τα πάντα συνεχώς αλλάζουν, μεταξύ όμως χάους και τάξης, υπάρχουν πάντα εκείνες οι στιγμές που σε προκαλούν να τις προσέξεις, να τις καταγράψεις, να τις θυμάσαι γιατί σου προκαλούν κάτι που δεν θα ξεχάσεις.

       Γεννιέται η επιθυμία να συλλάβεις για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αυτό που θα κάνει το φως του ενός να φουντώνει μέσα σου και το σκοτάδι του άλλου να γίνεται δικό σου.»

Μίλτος Μίχας