ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2023

Παρασκευή 23/6/2023 και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου χαρούμενα παιδιά, εμψυχωτές, εθελοντές και γονείς ξεκίνησαν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας!

«100 χρόνια ακριβώς από την γέννηση των συγγραφέων Ζωρζ Σαρή και ‘Αλκης Ζέη» και τα παιδιά γνώρισαν την ζωή, το έργο, την κοινή πορεία και τις κοινές τους ιστορίες, με την καθοδήγηση του ιστορικού και μελετητή του έργου της Ζωρζ Σαρή, κ. Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη και της νηπιαγωγού Δέσποινας Μουαμελετζή Despina Moua

Με αφορμή ένα γράμμα της ‘Αλκης και της Ζωρζ, τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες (‘Αλκη και Ζέη), είχαν μία σημαντική αποστολή: Να ανακαλύψουν τους θησαυρούς των συγγραφέων κρυμμένους στα ράφια της Βιβλιοθήκης!

Με τα βιβλία αυτά έφτιαξαν ένα τεράστιο 100! Στην συνέχεια συμπλήρωσαν το προσωπικό τους ημερολόγιο που θα τους ακολουθεί σε όλη την Εκστρατεία και η δράση τελείωσε με πολύ γλυκό τρόπο απολαμβάνοντας τα νόστιμα κεράσματα που ευγενικά μας προσέφερε η ‘Ασπα-Ζαχαρώματα!

Το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

Η ΚΕ διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ.

Ευχαριστούμε πολύ την κα ‘Ολυ Μπούκη για την παραχώρηση του γραμμόφωνου.