“ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ” Εργαστήρι

«ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ» από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Αγαπητοί φίλοι της Βιβλιοθήκης,

Συνεχίζοντας την αποστολή των εργαστηρίων, σας ανακοινώνουμε το 16o και τελευταίο για αυτόν τον κύκλο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη  στο σπίτι” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Ο κόσμος και η ζωή σε κάποιον άλλον πλανήτη, αποτέλεσε αφορμή για λογοτεχνικές αναζητήσεις! Από την ελληνική μυθολογία, τη φανταστική λογοτεχνία και την εξέλιξή της στην επιστημονική φαντασία, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει τη δημιουργία του κόσμου, την ύπαρξη ζωής σε αυτόν πέρα από το είδος του και να τον εξερευνήσει. Πλανήτες, αστέρια, δορυφόροι και στη μέση ένας λαμπρός ήλιος. Ένα ταξίδι στο διάστημα, είναι ένα ταξίδι του μυαλού και της φαντασίας ή ένα προγραμματισμένο ταξίδι για το μέλλον; Ο χρόνος θα το δείξει…
Συνεχίζοντας στη θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια, στο τέταρτο εργαστήριο έχουμε την ευκαιρία να “ταξιδέψουμε” στο διάστημα και να πειραματιστούμε με την κατασκευή δορυφόρου.

Για παιδιά 9 – 13 ετών.

Για να σας σταλούν οδηγίες για το εργαστήρι, για να φτιάξετε τον δορυφόρο σας και για την βιβλιογραφία, στην οποία υπάρχουν οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο, στείλτε e-mail στο info@koropilib.gr ή στο messenger της Βιβλιοθήκης.

Βγάλτε φωτογραφία τον δορυφόρο σας και στείλτε την στην Βιβλιοθήκη μας (μέσω email ή messenger)!

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Παραμένουμε ασφαλείς! Συνεχίζουμε να διαβάζουμε!unnamed
https://network.nlg.gr/allazo-selidaapo-ti-vivliothiki-st-2/