Επίσκεψη Β’ τάξης 3ου Δημ. Σχολείου Παλλήνης – Πρόγραμμα “Γέννηση-Το ξεκίνημα της ζωής”

Το ξεκίνημα κάθε ζωής για να είναι ελπιδοφόρο πρέπει να γίνεται μέσα σε συνθήκες αγάπης, φροντίδας, υποστήριξης, ενδυνάμωσης, προστασίας.

Την Πέμπτη 8/2/2024, οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, με τις δασκάλες τους Ελένη Τασιοπούλου και Κάτια Γαλήνα, επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Γέννηση – Το ξεκίνημα της ζωής».

Τα παιδιά μέσα από φωτογραφίες μικρών ανθρώπων και ζώων και μέσα από πλούσια βιβλιογραφία, συζήτησαν το θέμα της νέας ζωής και πώς για κάθε ζωντανό οργανισμό στο ξεκίνημά του η φύση προνοεί για να έχει αυτές τις συνθήκες. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν αυτές τις συνθήκες και για τους ανθρώπους και για τα ζώα?

Κάθε παιδί πήρε από ένα βιβλίο και κατέγραψε εικόνες, λέξεις και φράσεις που δείχνουν αγάπη, προστασία, φροντίδα, συναισθήματα και ό,τι χρειάζεται να ζήσει και να αναπτυχθεί κάθε οργανισμός.

Είχε προηγηθεί ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο από την κα Αντωνία Ιωακειμίδου, Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Κορωπίου.