Επίσκεψη μαθητών Γ’ τάξης 5ου Δημ. Σχολείου Κορωπίου – Πρόγραμμα “Γιαννούλης Χαλεπάς”

“Ζωγράφιζε, λένε, στους τοίχους και στο χώμα. Κι έπλαθε σαν μικρό παιδί αγαλματάκια από πηλό. Από λάσπη δηλαδή. Σαν παιδί. Που θέλει να γνωρίσει τη ζωή και πρώτα της δίνει σχήμα μέσα στις χούφτες του. Σιωπηλός και ήσυχος, όπως πάντα. Και ντροπαλός”

Μ. Κουμαριανού “Γιαννούλης Χαλεπάς-Παραμύθι από μάρμαρο”, εκδ. Καλέντης

Τον Γιανούλη Χαλεπά, αυτή την ασκητική μορφή της ελληνικής γλυπτικής, γνώρισαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, που επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους Ευαγγελία Ινωτάκη, την Δευτέρα 5/2/2024.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά, ήρθαν σε επαφή με λογοτεχνικά έργα σχετικά με την τέχνη της γλυπτικής, εμπνεύστηκαν από τα έργα του Χαλεπά και δημιούργησαν ένα ατομικό έργο με πηλό!

Θερμές ευχαριστίες στις αδελφές Φωτεινή και Ελισάβετ Ξενοπούλου που, καταγόμενες από την Τήνο, έδωσαν πολλές πληροφορίες για τον σπουδαίο γλύπτη και ιδιαιτέρως η κεραμίστρια Φωτεινή Ξενοπούλου, που γνώρισε στα παιδιά τα μυστικά του πηλού και τα καθοδήγησε στις δημιουργίες τους.