ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ1 ΤΑΞΗΣ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ”-Σημειωματάρια Τέχνης

 

«Ημέρες πολλές, κλεισμένος στο κάτασπρο και ποιητικό σπιτάκι του, πλάθει μελαγχολικά τον κόκκινο πηλό του, για να δη ο διαβάτης που περνά έπειτα από λίγο, σκορπισμένα σε αμέτρητα ξερά κομμάτια, μέσα στα όμορφα λουλούδια της αυλής του, το άψυχο αυτό της γης ζυμάρι»,
Αντώνης Σώχος για τον Γιαννούλη Χαλεπά.
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ”, συνέχεια…
Οι μαθητές της Δ1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου με τους δασκάλους τους Βίκυ Σιδέρη και Όλγα Πιλικίδου, παρακολούθησαν πρόγραμμα αφιερωμένο στον γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, με αφορμή το βιβλίο της Μαριάννας Κουμαριανού “Γιαννούλης Χαλεπάς, παραμύθι από μάρμαρο”, εκδ. Καλέντης.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του διακεκριμένου γλύπτη της νεότερης Ελλάδας, Γιαννούλη Χαλεπά, που παρατήρησε τη ζωή και τη φύση γύρω του και έδωσε πνοή στο άψυχο μάρμαρο, δημιουργώντας με πάθος μοναδικά έργα.
Επίσης, ήρθαν σε επαφή με λογοτεχνικά έργα σχετικά με την τέχνη της γλυπτικής, εμπνεύστηκαν από τα έργα του Χαλεπά και δημιούργησαν ένα ατομικό έργο με πηλό!
Μία δράση από τον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης», ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μια σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.
xalepasmatia xalepasxali xalepas xalepasatiros xalepaserga xalepa xalepaplatho xalepasplath xalepavideo xalepaglipt