ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ε’ ΤΑΞΗΣ 2ου Δημ. Σχολείου Κορωπίου – Πρόγραμμα “Γιαννούλης Χαλεπάς”

“Ο Γιαννούλης Χαλεπάς είναι ο καλλιτέχνης που έζησε τη ζωή του πλήρη, τρυγώντας ώς τον πάτο το ξέχειλο ποτήρι του πόνου και της δημιουργικής χαράς, που του πρόσφερε η αδυσώπητη μοίρα του. Ο μεγαλοφυής καλλιτέχνης με το καλλιτεχνικό δαιμόνιο, που δεν υποτάχτηκε στους συμβιβασμούς, δεν προσκύνησε τη δύναμη. Επαναστάτης στα καθιερωμένα, στερημένος από κάθε απόλαυση, ολιγαρκής και ασκητικός, ακούραστος μόνο στις ανώτερες προτροπές του πνεύματος, ήταν επόμενο να μαρτυρήσει. Έζησε κι απέθανε όπως οι όσιοι, ακτήμων, με μόνη του περιουσία τα πήλινά του προπλάσματα, συλλήψεις μες από τις αστραπές της φαντασίας του και τις φλόγες ενός έρωτα ανικανοποίητου”.

Στρατής Δούκας, “Ο Βίος Ενός Αγίου”.

Τον Γιαννούλη Χαλεπά γνώρισαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, που επισκέφτηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου με τις δασκάλες τους Φλώρα Μωυσίδου, Αναστασία Λέκκα, Λαμπρινή Ρόζου και Κατερίνα Κουράση.

Μέσα από βιβλία, εικόνες και συζήτηση, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη ζωή, το έργο του και την τέχνη της γλυπτικής και δημιούργησαν όμορφα δικά τους γλυπτά!