ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ : ΟΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ : ΟΠΕΡΑ!

Μάγεψαν τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, την Κυριακή 15/5/2016, οι εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε ένα βιωματικό εργαστήρι όπερας!
Η επαγγελματίας μονωδός, ο διακεκριμένος πιανίστας και οι εμψυχώτριες, παρέσυραν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, σε μια γιορτή σύμπραξης των τεχνών.
Οι μικροί φίλοι είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το λυρικό θέατρο και να εξοικειωθούν με την τέχνη του κλασικού τραγουδιού. Είδαν πώς προετοιμάζεται ένας μονωδός να ερμηνεύσει ένα ρόλο, συμμετείχαν ως χορωδία και προετοίμασαν σκηνές από τις όπερες “Τραβιάτα”, “Η όπερα της πεντάρας” και “Ο μαγικός αυλός”, που στο ύφος μιας σκηνικής πρόβας με κουστούμια, παρουσίασαν στο “κοινό”.

Δράσεις με στοιχεία μελοδραματικής και δραματοποίησης ευαισθητοποίησαν τα παιδιά, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από την μαγευτική αυτή εμπειρία.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου στο πρόγραμμα “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

DSC02692