ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η εμψυχώτρια Σοφία Γκίκα έμαθε στους μικρούς εξερευνητές την ιστορία των εφημερίδων, τα είδη τους, τον ρόλο τους στην πληροφόρηση των ανθρώπων, την δομή μιας εφημερίδας και πώς ένας δημοσιογράφος συλλέγει, γράφει και μεταδίδει τις πληροφορίες στο κοινό. Επίσης, τους ανέφερε περιληπτικά την όμορφη ιστορία του μικρού εκδότη Ηλία στο μυθιστόρημα “Ο Ψύλλος” του Δημήτρη Σπύρου.
Νοιώθοντας λοιπόν έτοιμοι να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι, χωρίστηκαν σε ομάδες, ετοίμασαν και συνέταξαν ερωτήσεις και ξεκίνησαν να πάρουν συνέντευξη από τα καταστήματα γύρω από τη Βιβλιοθήκη μας.
Η ευγενική κομμώτρια κα Ειρήνη, η όμορφη Κατερίνα στο κατάστημα καλλυντικών, ο χαμογελαστός Κώστας, σερβιτόρος στην καφετέρια, η καλωσυνάτη κα Μιμίκα στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων, η κατατοπιστική κα Τασία στο Πρακτορείο Ασφαλειών και η γλυκιά Ζωή στο κατάστημα με νήματα, μίλησαν με τους μικρούς ρεπόρτερς για τη δουλειά τους και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Γυρνώντας τα παιδιά στη Βιβλιοθήκη κατενθουσιασμένα, επεξεργάστηκαν τις συνεντεύξεις, αντάλλαξαν την όμορφη αυτή εμπειρία και έφτιαξαν με εφημερίδες όμορφες μολυβοθήκες.