Η ΑΛΚΗ ΖΕΗ συναντά μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

Η ‘Αλκη Ζέη, η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, μετά από πρόσκληση των μαθητών της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου και των καθηγητριών Δάφνης Πρόφη, Ισιδώρα Θηβαίου, Μαριλένας Παπακωνσταντίνου και Αναστασίας Χριστοδούλου.
Η πολυγραφότατη, ταλαντούχα συγγραφέας έκανε μία ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι είχαν διαβάσει και αναλύσει το βιβλίο «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», εκδ. Μεταίχμιο. Ένα ρεαλιστικό, συγκινητικό, ανθρώπινο εφηβικό μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά θέματα της εποχής μας και δείχνει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μπλεχτεί στον «ιστό» των εξαρτήσεων.
Απαντώντας στις δεκάδες ερωτήσεις των μαθητών, η κα ‘Αλκη Ζέη μίλησε για τις πηγές έμπνευσής της, τον τρόπο συγγραφής και προσέγγισης των θεμάτων και ηρώων της και τον ρόλο που έχουν παίξει τα προσωπικά της βιώματα στην υπόθεση των έργων της, δίνοντας έμφαση στην «μαύρη περίοδο» της ιστορίας μας, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Επίσης, ήταν έκπληξη η παρουσία της συγγραφέως Ηρούς Παπαμόσχου, συγγενούς της κας ‘Αλκης Ζέη και η συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, αναπολώντας κοινές στιγμές.
Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την ζωντάνια, την οξυδέρκεια, το χιούμορ και το νεανικό πνεύμα της συγγραφέως, η οποία τα προέτρεψε να μην απελπίζονται από την σημερινή σκληρή πραγματικότητα, αλλά να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με δύναμη και αισιοδοξία.
Μια συνάντηση, αληθινή εμπειρία ζωής για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές, καθώς η σπουδαία αυτή ελληνίδα λογοτέχνης πάντα θα μας εμπνέει!

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

 

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.