Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ συναντά μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου

Μία όμορφη συνάντηση είχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και οι δασκάλες τους Μαίρη Πετκοπούλου και Ευαγγελίας Κουτίβα, με την συγγραφέα Χριστίνα Φραγκεσκάκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

Οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα, βομβαρδίζοντάς την με έξυπνες ερωτήσεις και έκαναν μία όμορφη συζήτηση μαζί της.

Στη συνέχεια η συγγραφέας, με αφορμή το βιβλίο της “Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι”, μοιράστηκε με τα παιδιά εικόνες και εντυπώσεις από το σπίτι τους. Γιατί το σπίτι δεν είναι 4 τοίχοι, μπόλικο μπετόν και ένα ταβάνι.
Το τραπέζι, το κρεβάτι, η φωτιά, το δέντρο της αυλής, το δάσος με τα πουλιά, τα λόγια που τραγουδήσαμε, το βουνό απέναντι και το ποτάμι, ο χαρταετός που μαζί του πετάξαμε, οι κόκκινες ομπρέλες μας, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, τα παιχνίδια και τα όνειρα, τα χρώματα, είναι εκεί, μέσα μας, οικεία και αναγνωρίσιμα, σημεία αναφοράς, καλά φυλαγμένα.
Ακόμα κι αν όλα γύρω μας χαθούν, αυτά δε χάνονται, αυτά δεν φεύγουν. Μένουν μαζί μας, μας κάνουν συντροφιά. Μ’ αυτά μπορούμε να ξαναπαίξουμε, να ξανατραγουδήσουμε, να ξαναταξιδέψουμε. Μ’ αυτά μπορούμε να τον χαλάσουμε τον κόσμο και να τον ξαναφτιάξουμε. Κι απ’ την αρχή να ξεκινήσουμε. Και ξανά και ξανά.
Μια ιστορία για την παιδική ηλικία, τόπο θαλπωρής και ονείρου. Τόπο που όλοι κουβαλούμε, γνώριμο, τόπο της ασφάλειας και του ονείρου.

Τα παιδιά ζωγράφισαν το σπίτι τους ή κάτι αγαπημένο από αυτό.

Η έκπληξη ήταν τα καταπληκτικά παραμύθια που είχαν γράψει μερικοί μαθητές και τα διάβασαν στους συμμαθητές τους!

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.