ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ; “, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

Με αφορμή τα βιβλία “Με μολύβι φάμπερ νούμερ 2” της ‘Αλκης Ζέη και “‘Οταν ο ήλιος…” της Ζωρζ Σαρή, τα παιδιά αναγνώρισαν το βασικό δεσμό που ένωνε τις δύο συγγραφείς, οι οποίες γνωρίστηκαν στην Α’ τάξη Γυμνασίου και η όμορφη, αληθινή φιλία τους κράτησε σχεδόν έναν αιώνα!

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η ξαφνική επίσκεψη του συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την προσωπική επαφή που είχε με τις δύο συγγραφείς. Μας διάβασε αποσπάσματα από το μοναδικό κοινό βιβλίο “‘Αλλοι καιροί, άλλα παιδιά”, που έγραψαν η ‘Αλκη και η Ζωρζ και μας χάρισε ένα σπάνιο αντίτυπο!

Οι μικρές φίλες Κωνσταντίνα, Μαρία και Κυριακή υποδύθηκαν τις ‘Αλκη, Ζωρζ και την δασκάλα τους στο συγκινητικό, τρυφερό στιγμιότυπο της πρώτης γνωριμίας τους!

Στην συνέχεια τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα μικρό ερωτηματολόγιο-παιχνίδι Μπίνγκο, μέσα από το οποίο βρήκαν τα κοινά τους σημεία και έφτιαξαν ζευγαράκια ανακαλύπτοντας καινούριους φίλους.

Η όμορφη δράση έκλεισε με ένα παιχνίδι φιλίας και συνεργασίας με τα ζευγάρια του Μπίνγκο και με νόστιμα μπισκότα δωρεά του “‘Ασπα-Ζαχαρώματα”.