“ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ” Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

«ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Εργαστήρι της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece

Πώς μπορεί να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο, σε μια περασμένη εποχή; Οι ιστορίες ενός βιβλίου, οι εικόνες και η μουσική μιας ταινίας ή μια υπερσύγχρονη χρονομηχανή σίγουρα μπορούν να μας “σεργιανίσουν” σε χρόνια παλιά. Μήπως το ίδιο μπορεί να συμβεί όμως και με τα καθημερινά αντικείμενα μιας άλλης εποχής; Οι σελίδες ενός ημερολογίου, ένα γράμμα, μια φωτογραφία, ένα κέρμα, μία εφημερίδα ή ένα παιχνίδι μπορούν να ταξιδέψουν κάποιον πίσω στον χρόνο, να επαναφέρουν αναμνήσεις μια ζωής ή να τον πληροφορήσουν για μια εποχή που δεν έχει γνωρίσει. Στο ταξίδι αυτό, μοναδικό όχημα είναι μια χρονοκάψουλα…

Συνεχίζοντας στη θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια, στο τρίτο εργαστήριο έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε περασμένες εποχές με χρονοκάψουλες της ιστορίας και της λογοτεχνίας.

Δημιουργείστε την δική σας χρονοκάψουλα, με σκοπό να ανοιχτεί μετά από 10 χρόνια, φωτογραφίστε την και στείλτε την στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου με e-mail ή messenger.

Για παιδιά 7 – 13 ετών.

Για να σας σταλούν οδηγίες για το εργαστήρι, για να φτιάξετε την χρονοκάψουλά σας και για την βιβλιογραφία, στείλτε e-mail στο info@koropilib.gr ή στο messenger της Βιβλιοθήκης.

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
https://network.nlg.gr/allazo-selidaapo-ti-vivliothiki-st-2/

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώροςΦωτογραφία : The Crypt of Civilization (Η Κρύπτη του Πολιτισμού), Πανεπιστήμιο Oglethorpe, Georgia, USA. Σφραγίστηκε το 1940 και θα ανοιχτεί το 8113.