“ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ” 3ο εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος-Καλοκαιρινή Εκστρατεία

3ο εργαστήριο του προγράμματος της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece
“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη  στη φύση, Μια σπορά κι έναν καιρό…”.

«ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ»

Οι περισσότεροι από μας έχουμε παρατηρήσει πως τα μυρμήγκια κάνουν την εμφάνισή τους αρχές της άνοιξης με την πρώτη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας.
Τα συναντάμε καθ΄ όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών σε σπίτια πόλεων και χωριών, στην αυλή, στην κουζίνα και κυρίως όπου έχουμε ξεχάσει κάποιο τρόφιμο. Αγαπημένες τους λιχουδιές, είναι το λάδι, το μέλι και η ζάχαρη. Τι γνωρίζουμε όμως για τα μυρμήγκια; Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά και απαραίτητα σε ένα οικοσύστημα; Ένα είδος που αποτελεί παράδειγμα για τον άνθρωπο τόσο για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όσο και για την εργατικότητά τους.

Στο τρίτο μας εργαστήριο θα δημιουργήσουμε έναν φορητό κήπο – τεράριουμ- για να φιλοξενήσουμε μυρμήγκια και να παρατηρήσουμε πώς κινούνται και μεταφέρουν σποράκια σε έναν μικρότερο κόσμο από αυτόν που ζουν κανονικά. Ταυτόχρονα, θα μάθουμε να φροντίζουμε τα φυτά του μικρού μας κήπου και να κρατήσουμε το οικοσύστημα αυτό ζωντανό.

Στείλτε μας e-mail : info@koropilib.gr για να σας δώσουμε τις οδηγίες του εργαστηρίου, την προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπερσυνδέσμους για βιβλία σε ψηφιακή μορφή καθώς και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες από τους κήπους σας, τα μυρμηγκάκια ή τις ζωγραφιές σας και να τις στείλετε στην Bιβλιοθήκη μας (μέσω email) και εμείς θα τις αναδημοσιεύουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ηλικίες: 8-12 ετών
Χωρίς κόστος συμμετοχής

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Φωτο :© 2012 Christopher Michel110314683_1504712529736581_3018299214587386859_o