“ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ” 2ο Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος- Καλοκαιρινή Εκστρατεία

2ο εργαστήριο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece
“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη  στη φύση, Μια σπορά κι έναν καιρό…”.

«ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ»

Στον πλανήτη μας τα ζώα και τα φυτά αλληλοεξαρτώνται, το ένα χρειάζεται το άλλο για να επιβιώσει, να τραφεί, να αναπαραχθεί. Ποιο ζώο θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τα φυτά; Τι θα συνέβαινε αν αυτά ήταν μόνα τους στη φύση χωρίς τα ζώα και τον άνθρωπο; Ένα παράδειγμα της αλληλεξάρτησής τους είναι ο τρόπος της αναπαραγωγής των φυτών ή αλλιώς αυτό που ονομάζουμε διασπορά. Τα πουλιά τρέφονται με σπόρους φυτών και καθώς πετούν, τους μεταφέρουν, βοηθώντας τα φυτά να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν σε νέες τοποθεσίες. Οι φτερωτοί μας φίλοι γίνονται χρήσιμοι για τα φυτά που τους τρέφουν και η σχέση αυτών των οργανισμών δείχνει πως ο πλανήτης μας είναι ένα ενιαίο σύστημα που κάθε μέλος του έχει ανάγκη τους υπόλοιπους.

Στο 2ο μας εργαστήριο θα φτιάξουμε ένα γλύκισμα από σπόρους για να τσιμπολογούν τα πουλιά ανάμεσα από τα ταξίδια τους, θα γνωρίσουμε τον τρόπο επικοινωνίας τους, πώς πετούν και πώς φτιάχνουν τις φωλιές τους, κυρίως όμως θα ανακαλύψουμε υπέροχα βιβλία που μιλούν για τα πουλιά.

Στείλτε μας e-mail : info@koropilib.gr για να σας δώσουμε τις οδηγίες του εργαστηρίου, την προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπερσυνδέσμους για βιβλία σε ψηφιακή μορφή καθώς και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα μπισκότα σας ή τα πουλιά που θα τα τσιμπολογούν και να τις στείλετε στην Βιβλιοθήκη μας (μέσω email) ώστε να την αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
#forEBErDocument-page-002 (3)