ΟΜΙΛΙΑ Δρ. Δημήτρη Κατσίκη “‘Αφησε πίσω τα συναισθηματικά σου προβλήματα”

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου την Κυριακή 26/11/2026.

Ο κ. Δημήτρης Κατσίκης, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής-Επόπτης (PhD, RT, RL), Ιδρυτής Κοινότητας Ψχ, με απλό και περιεκτικό τρόπο αυτοβοήθειας, μας γνώρισε την μέθοδο του Albert Ellis.

Με ζωντανά παραδείγματα και φιλοσοφικές, βιωματικές και πρακτικές τεχνικές, μας έδωσε να κατανοήσουμε ότι έχουμε παραπάνω έλεγχο στην ψυχική μας υγεία απ’ όσο νομίζουμε.

Ακολούθησε μία πολύ ωραία κουβέντα με το κοινό.

Το νέο του βιβλίο “‘Αφησε πίσω τα συναισθηματικά σου προβλήματα”, εκδ. Belle Epoque, απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, μιλώντας απευθείας στην καρδιά των ψυχολογικών προβλημάτων του. Περιγράφει ένα διαχρονικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτοανάλυσης και θεραπείας για όποια δυσκολία-αντιξοότητα-αναποδιά-ταλαιπωρία-αβαρία αντιμετωπίζει κάποιος.

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ψχ, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. Δημήτρης Κατσίκης, αποτελεί μια επαγγελματική ομάδα ψυχοθεραπείας που παρέχει αποτελεσματικές και καινοτόμες υπηρεσίες – δράσεις ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και αυτοβελτίωσης. Οι συνεργάτες της Κοινότητας ΨΧ είναι πλήρως εκπαιδευμένοι ή ειδικευόμενοι στην “Ορθολογική – Βιωματική Ψυχοθεραπεία” (Rational-Emotive Behavior Therapy, REBT) και παρέχουν την γνώση και εμπειρία τους για να γίνουμε ψυχοθεραπευτές του εαυτού μας. Μία πρόταση για ορθολογική διαβίωση όπου η ψυχοθεραπεία λογίζεται όχι μόνο ως ατομική ευτυχία αλλά και ως όχημα συλλογικής αλλαγής για μία αυτόνομη διαβίωση.