“ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ” Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας

«ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ» σήμερα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, με εμψυχώτρια την Αλεξάνδρα Μουράτογλου και βοηθό της τον μικρό Ιάσονα Συρίγο!

Με οδηγό τα βιβλία, τα πειράματα, τις κάρτες, τις εικόνες και τα παιχνίδια, τα παιδιά συνειδητοποίησαν την ύπαρξη του ανέμου, μίλησαν για τις λειτουργίες του, ήρθαν σε επαφή με τα είδη του ανέμου, τον παγίδεψαν, τον «έπιασαν», τους κυνήγησε και κατασκεύασαν όμορφους μουσικούς μελωδούς!

Στα πρόσωπά τους αποτύπωσε τον άνεμο η εθελόντρια Ελεάννα Τζαβάρα και βοήθησαν τα παιδιά οι άοκνες μικρές και μεγάλες εθελόντριες. Τους ευχαριστούμε όλους!

————————————————————————–

«Βλέπω τον άνεμο όταν τα φύλλα χορεύουνε τριγύρω μες στον δρόμο. Βλέπω τον άνεμο όταν τα δέντρα σκύβουνε λίγο πάνω από τον ώμο.

Βλέπω τον άνεμο όταν τα ρούχα της μπουγάδας γνέφουν «γεια σου». Βλέπω τον άνεμο όταν τα σύννεφα φωνάζουνε το ‘να στο άλλο «στάσου».

Βλέπω τον άνεμο όταν οι σημαίες κυματίζουνε με όλο τους το μήκος. Βλέπω τον άνεμο όταν απ’ τις τέντες ακούγεται ένας μεγάλος χτύπος.

Βλέπω τον άνεμο όταν τα μαλλιά μου πηγαίνουνε αλλού γι’ άλλού.

Τελικά, βλέπω τον άνεμο παντού!»

Από το βιβλίο «Ο άνεμος», Isabel Thomas, εκδ. Μεταίχμιο