Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης παρουσίαζει το βιβλίο του “Υπό το φως του μυθιστορήματος”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Υπό το φως του μυθιστορήματος» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Την  εκδήλωση οργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.

Την παρουσίαση του συγγραφέα και του βιβλίου του έκανε ο φιλόλογος Σεραφείμ Κωνσταντίνου, καθηγητής του 3ου Λυκείου της πόλης μας. Εστίασε κυρίως στην οπτική του συγγραφέα στις αναγνώσεις των σπουδαίων μυθιστορημάτων που προσεγγίζει, μια οπτική που προσπαθεί να  ερμηνεύσει πώς οι ήρωες συμπεριφέρονται και αντιδρούν απέναντι σε ζητήματα, όπως η αγάπη, ο θάνατος, η χριστιανική πίστη, ο ευσεβισμός και η παρακμή του δυτικού πολιτισμού.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας  Σταύρος Ζουμπουλάκης μίλησε για το βιβλίο του, εξηγώντας ότι η αναγνωστική εμπειρία δημιουργεί ένα διάλογο με το κοινό μέσα από τον οποίο προκύπτουν και οι διαφορετικές εκδοχές πρόσληψης του λογοτεχνικού έργου. Επέμενε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η πρόσληψη αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστή ή λανθασμένη, καθώς βρίσκεται σε συνάφεια με τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα του αναγνώστη.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης οι οποίες αφορούσαν τους ήρωες, τις αξίες και τις επιλογές τους, όπως προκύπτουν από τις αναγνωστικές «συστάσεις»  του συγγραφέα. Ερωτήσεις υπέβαλαν επίσης  και αρκετοί από το κοινό που παρευρέθηκε.

DSC02908 DSC02899 DSC02916 DSC02918 DSC02930 DSC02939