ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2021

2 Απριλίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
«Η μουσική των λέξεων»
Αγαπητά παιδιά,
στις 2 Απριλίου, την ημέρα των γενεθλίων του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), (1966), καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Ακόμα και αν δεν μπορούμε να συναντηθούμε στη Βιβλιοθήκη για τη φετινή γιορτή, θα γιορτάσουμε και πάλι μαζί. Με βιβλία, ζωγραφιές και μουσική εμείς από τη Βιβλιοθήκη και εσείς, παιδιά και γονείς, από το σπίτι θα γιορτάσουμε με ένα εργαστήρι και φέτος.
Διαβάστε το φετινό μήνυμα-ποίημα «Η Μουσική των λέξεων» της Αμερικανίδας ποιήτριας Margarita Engle σε μετάφραση της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου και δείτε την αφίσα που φιλοτέχνησε ο Βραζιλιάνος εικονογράφος και συγγραφέας Roger Mello.
Απλώστε τα αγαπημένα σας βιβλία, πάρτε χαρτιά και χρώματα βάλτε μουσική και ξεκινήστε.
Οδηγίες εργαστηρίου :
Εμπνευστείτε από τα παραμύθια του Άντερσεν ή άλλες ιστορίες από βιβλία που αγαπάτε και ξεκινήστε. Φτιάξτε σελιδοδείκτες, αφίσες, ή απλές ζωγραφιές. Συμπληρώσετε με κείμενο και ζωγραφιές τις κάρτες που είναι αφιερωμένες στο φετινό μήνυμα.
Φτιάξτε ένα από αυτά ή και όλα.
Τυπώστε τα δείγματα που σας στέλνουμε ή προμηθευτείτε τα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας (Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-16:00).
Φωτογραφήστε και στείλτε τα έργα σας με e-mail στο info@koropilib.gr ή με μήνυμα στο messenger της Βιβλιοθήκης ή φέρτε τα εσείς για να στολίσουμε τη Βιβλιοθήκη.
Βρείτε βιβλία με θέμα τα …βιβλία για παιδιά αλλά και τα παραμύθια του ‘Αντερσεν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης: https://koropilib.openabekt.gr/ και δώστε την παραγγελία σας στο :
τηλ. 210-6626295 ή στο e-mail: info@koropilib.gr
κάρτες1-2-παιδικό βιβλίο κάρτα-3-παιδικό βιβλίο πατρόν-για-αφίσα-Απρίλιος 2021 Παιδικό βιβλίο 2021 μήνυμα παιδικό βιβλίο 2021 to_psilotero_vouno_vivliwn_ston_kosmo_cover an-imoun-vivlio einai-vivlio mikros-odigos-biblion-9789605723651-1000-1565504 to_agori_pou_diavaze_stis_kotes_paramythia_cover αγαπώ βιβλία βασόρα βιβλ βιβλιοδεντρο βιβλιοπόντικας χαριστική οι-πειρατές-των-βιβλίων μαραλά λιμοντσέλο ηλάις γονείς παιδικά _pio_tromaktiki_istoria_olon_ton_epochon o-lykos-zaxarias-sth-xwra-twn-paramythiwn βιβλί βιβλία βιβλιοθήκ μισώ βιβλία βιβλοφάγος δεν είναι βιβλίο