“Παιδί-Βιβλίο-Βιβλιοθήκη” με το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου υποδέχθηκε τα παιδιά, τους γονείς και τις εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου, το Σάββατο 20/1/2024, στο πλαίσιο του προγράμματος “Παιδί – Βιβλίο – Βιβλιοθήκη”.

‘Ολοι μαζί ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, γνώρισαν τη συλλογή βιβλίων και τον τρόπο ταξινόμησής τους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Οι μικροί φίλοι, στην παιδική γωνιά της Βιβλιοθήκης, παρέα με την εθελόντρια κα Αλεξάνδρα Μουράτογλου, διάβασαν ιστορίες, παρατήρησαν τις εικονογραφήσεις και «έπαιξαν» με τα βιβλία.

Οι γονείς παρακολούθησαν μία παρουσίαση για το πώς θα διαμορφώσουμε τα παιδιά σε μελλοντικούς αναγνώστες και για τον τρόπο που αυτό επιτυγχάνεται στην πράξη μέσα στην Βιβλιοθήκη.

Στο τέλος, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και εθελοντές συμμετείχαν στο εργαστήρι «Τα φανταστικά σπίτια της λογοτεχνίας», κατασκευάζοντας υπέροχα σπίτια.

Τα τελευταία (12) χρόνια η Βιβλιοθήκη μας, υλοποιώντας προγράμματα δικά της αλλά και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος καθώς και του bookbook.gr, έχει γίνει χώρος καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, της ανάγνωσης, της δημιουργικής ανάπτυξης των ικανοτήτων και της ερευνητικής διάθεσης των παιδιών.

‘Ενας χώρος πειραματισμού και παρατήρησης, ένας χώρος γιορτής με καλεσμένους τους ήρωες των βιβλίων, ένας χώρος που η λογοτεχνία συναντά την τέχνη, την ιστορία, τις φυσικές επιστήμες, την μυθολογία, την ποίηση, το θέατρο, την μουσική, την μαγειρική, την ραπτική, την ύφανση.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς :

– τις εκπαιδευτικούς Δέσποινα Μουαμελετζή, Βάγια Γκιάτα και ‘Ελενα Μέγα, και

– τις εθελόντριες Αλεξάνδρα Μουράτογλου, Μαρία Δούζη, Ελισάβετ Ξενοπούλου, Ρούλα Νουχάκη.