“ΠΑΡΑΜΥΘΟ-ΣΠΟΡΙΕΣ” 4ο εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος-Καλοκαιρινή Εκστρατεία

4ο εργαστήριο του προγράμματος της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece
“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη  στη φύση, Μια σπορά κι έναν καιρό…”.

«ΠΑΡΑΜΥΘΟ-ΣΠΟΡΙΕΣ»

Πόσους θησαυρούς μπορεί να βρει κανείς άραγε ψαχουλεύοντας την ακρογιαλιά; Αμέτρητους… Βότσαλα, κοχύλια, πέτρες, χαλίκια, σπόροι της θάλασσας και της αμμουδιάς. Παραλίες, ακροθαλασσιές, δαντελωτές ακτές φιλοξενούν τα πιο όμορφα, μοναδικά, σπάνια, ασυνήθιστα αλλά και απλά βότσαλα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς.
Ας σκεφτούμε… Πόσες φορές επιστρέψαμε από τις διακοπές μας κουβαλώντας κάποιους τέτοιους μικρούς θησαυρούς; Ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσουμε και να μην μείνουν άλλο ανεκμετάλλευτοι, αλλά να αποκτήσουν “ζωή” μέσα από αυτό το εργαστήριο. Να γίνουν παραμυθοσπορία, σπείρα, αφήγηση, εικόνες, παιχνίδι. Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία…

Στο τέταρτο εργαστήριό μας θα συλλέξουμε βότσαλα και θα ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτά εικόνες που θα αποτελούν μέρη μιας φανταστικής ιστορίας. Θα τα τοποθετήσουμε σε σπειροειδή μορφή πάνω στο ταμπλό και θα αφηγηθούμε στους φίλους μας την δική μας ιστορία. Αν αλλάξουμε τη σειρά στα βότσαλα πάνω στην σπείρα μια νέα ιστορία θα ξετυλιχτεί με διαφορετική εξέλιξη και ανατροπές.

Στείλτε μας e-mail : info@koropilib.gr για να σας δώσουμε τις οδηγίες του εργαστηρίου, την προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπερσυνδέσμους για βιβλία σε ψηφιακή μορφή καθώς και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα ζωγραφισμένα βότσαλά σας και να τα στείλετε στην Bιβλιοθήκη μας (μέσω email) και εμείς θα τις αναδημοσιεύουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ηλικίες: 6-12 ετών
Χωρίς κόστος συμμετοχής

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!432aa885b89a0ff4debe1c706b594f94