Παρουσίαση βιβλίου “Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι” της κας Τζίνας Ψάρρη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου “MEΧΡΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ”, εκδ. ‘Οστρια, της συγγραφέως κας Τζίνας Ψάρρη, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου.
Η φιλόλογος κα Μαρίνα Δεσύλλα, περιεκτικότατη στην ανάλυσή της, αναφέρθηκε στη λογοτεχνική δομή, στο περιεχόμενο αλλά και στα έντονα συναισθήματα και σκέψεις που προκαλούνται στον αναγνώστη από την πυκνή γραφή της συγγραφέως.
Η ψυχίατρος κα Δήμητρα Γεωργονίκου, αρχικά μίλησε για τον συναρπαστικό τρόπο που η κ. Ψάρρη περιγράφει την καταθλιπτική ηρωίδα της και στη συνέχεια ανέπτυξε διεξοδικά τις αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, καθώς και τους τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης.
Τέλος, η συγγραφέας με γλαφυρό τρόπο μας μετέδωσε τη δική της προσέγγιση, αναλύοντας τόσο τους χαρακτήρες του βιβλίου της, όσο και την επιδίωξή της να προκαλέσει στους αναγνώστες δεύτερες σκέψεις, αλλά και επιθυμία διερεύνησης και ερμηνείας των καταστάσεων που περιγράφονται σ’ αυτό.
Στη συνέχεια, τόσο η ίδια όσο και η ψυχίατρος, απάντησαν στις απορίες του κοινού, το οποίο παρακολούθησε και συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με το μήνυμα που η συγγραφέας απηύθηνε στη νεότερη γενιά που παρευρισκόταν: να είναι αυτόφωτοι, να αγαπούν πολύ, να κοπιάσουν πολύ και να μην θεωρήσουν ποτέ πως υπάρχουν εκ προοιμίου κατακτημένες αξίες, αλλά μονάχα αξίες προς κατάκτηση.

DSC01939 DSC01984 DSC01998 DSC01961 DSC01965 DSC02012 DSC02010 DSC01955