ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Λέγε με Ισμαήλ” της Τέσυς Μπάιλα

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου οργάνωσε την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κας Τέσυς Μπάιλα «Λέγε με Ισμαήλ», εκδ. Ψυχογιός.

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με κατάμεστο ακροατήριο έγινε η προβολή ενός σχετικού video με φωτογραφίες από τη ζωή των Ελλήνων στην Πόλη, τα γεγονότα του 1955 και του 1964, που επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας με την υπέροχη μουσική του Νίκου Γουλανδρή.

Αφού μπήκαμε στο κλίμα του βιβλίου με τη βοήθεια των εικόνων και της μουσικής, οι κυρίες Μαίρη Κουκούλη-Δήμα και Σοφία Τσουμακίδου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, διάβασαν η μεν πρώτη κριτική ανάλυση του έργου, η δε δεύτερη αποσπάσματα από το βιβλίο. Ακολούθησε η ομιλία της συγγραφέως κας Τέσυς Μπάϊλα, που αναφέρθηκε στις αφορμήσεις της συγγραφής της, για τα ταξίδια της στην Κωνσταντινούπολη, για τις πηγές απ’όπου άντλησε υλικό και τα πρόσωπα που την καθοδήγησαν ή την ενέπνευσαν. Το κοινό απηύθυνε ερωτήματα στην συγγραφέα και εκείνη ικανοποίησε όλες τις απορίες.

Στη συνέχεια, ευχάριστη έκπληξη ήταν για όλους μας η παρουσία του κ. Αλέξανδρου Βεϊόγλου , συνταξιούχου Λυκειάρχη, Ρωμιού που γεννήθηκε και έζησε έως τα εφηβικά του χρόνια στην Πόλη. Με γλαφυρό τρόπο και ζωντανές εικόνες, μας μετέφερε τα πλούσια παιδικά του βιώματα και κυρίως μαρτυρίες για τις άριστες φιλικές σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων της Πόλης. Το κοινό, ενθουσιασμένο από τα λεγόμενά του, εξέφρασε σχετικές απορίες που απαντήθηκαν άμεσα από τον ομιλητή.

Κλείνοντας την όμορφη βραδιά, η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης κα Αγγελική Γκίκα ευχαρίστησε θερμά την συγγραφέα και τον ομιλητή για τις πολύτιμες εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

Τέλος, την φιλική ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν κεράσματα που ετοίμασαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου, επιτελεί αθόρυβα ένα σπουδαίο πνευματικό έργο και ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφητττός» και Μάκης Κιούσης, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.