ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Νόμος περί τέκνων”

Νόμος περί τέκνωνΟ γνωστός  ‘Aγγλος συγγραφέας ‘Ιαν Μακ Γιούαν έγραψε, με το αναλυτικό και μεστό ύφος του, μια σπαράζουσα από ιδέες και συναισθήματα ιστορία. Στο νέο του βιβλίο «ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΕΚΝΩΝ», θίγονται θέματα όπως ο γάμος, ο έρωτας, η οικογένεια, η συζυγική πίστη, η ατεκνία, η έννοια της δικαιοσύνης και κυρίως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις έναντι στον ορθό λόγο.

«Η Φιόνα Μέι είναι διακεκριμένη νομικός που εκδικάζει στο Ανώτατο Δικαστήριο υποθέσεις οι οποίες εμπίπτουν στο οικογενειακό δίκαιο. Είναι φημισμένη για την οξυδέρκειά της, την ακρίβεια και την ευαισθησία της. Όμως την επαγγελματική της επιτυχία σκιάζουν η μελαγχολία της και οι οικιακές διαμάχες. Μετανιώνει για την ηθελημένη ατεκνία της, θλίβεται για την κρίση που έχει ξεσπάσει στον πολύχρονο γάμο της. Σε αυτή τη δύσκολη προσωπική στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει μια επείγουσα υπόθεση: Για θρησκευτικούς λόγους, ένα όμορφο δεκαεπτάχρονο αγόρι, ο Άνταμ, αρνείται τη θεραπεία που θα σώσει τη ζωή του και οι πιστοί γονείς του συμμερίζονται την επιθυμία του. Ο χρόνος εκπνέει. Μπορεί ένα κοσμικό δικαστήριο να υπερισχύσει της πίστης; Προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση, η Φιόνα επισκέπτεται τον Άνταμ στο νοσοκομείο. Είναι μια συνάντηση που θα γεννήσει στην ίδια αισθήματα καταπιεσμένα επί δεκαετίες και στο αγόρι πρωτόφαντες συγκινήσεις. Η απόφασή της θα έχει συντριπτικές συνέπειες και για τους δυο τους…»

Η εξαιρετική συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός Κατερίνα Σχινά καθώς και η κοινωνική λειτουργός Κάλλια Κοτζιά, καλεσμένες της Λέσχης Ανάγνωσης Κορωπίου, θα παρουσιάσουν το βιβλίο και θα συζητήσουν με το κοινό, την Κυριακή 28 Μαϊου 2017 στις 7:00 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου.