ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Περί της εαυτού ψυχής” από τον συγγραφέα του Ισίδωρο Ζουργό

Τον εξαιρετικό συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό παρακολούθησαν οι καλεσμένοι της Λέσχης Ανάγνωσης Κορωπίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής, την Κυριακή 29/5/2022, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Περί της εαυτού ψυχής», εκδ. Πατάκη.

Καλωσορίσαμε και ευχαριστήσαμε θερμά τον κ. Ζουργό για την τιμή να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, εξαίροντας το έργο της Λέσχης Ανάγνωσης.

Kατόπιν η κα Θεοδώρα Ν. Παπαθεοδώρου, φιλόλογος και μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης, παρουσίασε τον συγγραφέα και το υπέροχο μυθιστόρημα , τονίζοντας :

«Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει με το έργο του στον βυζαντινό κόσμο της εποχής των Κομνηνών (περί τα τέλη του 1ου αι. μ.Χ.) και αναδεικνύει τον φωτεινό κόσμο του πολιτισμού της γραφής, μέσα από την αφήγηση της ζωής του πρωταγωνιστή Σταυράκιου Κλαδά». Αναφέρθηκε στις αρετές του μυθιστορήματος (γλαφυρό ύψος, πλούσια γλώσσα, ποικιλία θεμάτων, ζωντανές περιγραφές, κινηματογραφική αφήγηση κλπ). Κλείνοντας, πρότεινε στο ακροατήριο (πλέον των 150 ατόμων), να διαβάσουν το εκπληκτικό αυτό βιβλίο, διότι έχει να τους προσφέρει ιδιαίτερες εμπειρίες.

H κα Τούλα Ρούσσου, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης, διάβασε με ξεχωριστό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο χαρισματικός συγγραφέας, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου αυτού, την πηγή έμπνευσής του, την έρευνά του. Γιατί επέλεξε να μην ασχοληθεί με τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, τους αυτοκράτορες και τα παλάτια, αλλά να εστιάσει στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων μέσα από την διαδρομή  του ήρωά του.

Ακολούθησε μία όμορφη συζήτηση με το κοινό, το οποίο έθεσε εύστοχα ερωτήματα και ο συγγραφέας τούς ικανοποίησε όλους με τις διεξοδικές απαντήσεις του.

Η βραδιά έκλεισε με μία μικρή δεξίωση με κεράσματα και κρασάκι που προσέφερε ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου. Την ηχητική κάλυψη προσέφερε ευγενικά ο κ. Νίκος Χαραλαμπόλουλος (“Sound for you”)

Ευχόμαστε να έχουμε στο μέλλον παρόμοιες, ευχάριστες και επικοιδομητικές συναντήσεις.

 

ζουργός- ζουργός-- ζουργός2 Zourgos2 Δώρα Δώρα2 konstanta konstantaras-- εγώ2 Εγώ λέσχη ανα 284054392_410653240922896_492344992723809440_n BAILA2 DORA georgia konstantaras- ολοι Τούλα-Ρούσσου ypografes υπογραφές- υπογραφ πανοραμική koritsia μίλλυ διαφοροι- kosmos-- μπάιλα- βιβλια