«ΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…» – Καλοκαιρινή Εκστρατεία

Μεγάλη μας η χαρά που μας επισκέφτηκε η φίλη της Ζωρζ Σαρή, κα Χρύσα Κουράκη – διδάσκουσα στο ΕΚΠΑ -Τμήμα Νηπιαγωγών, και μας μίλησε για τη γνωριμία της με την αγαπημένη μας συγγραφέα.

Μας είπε για την οικογένεια αλλά και το χαρακτήρα της Ζωρζ Σαρή και μας αφηγήθηκε αστεία περιστατικά από τη ζωή της. Μας έφερε γράμματα και σημειώσεις που της είχε στείλει η Ζωρζ ώστε να δούμε το γραφικό της χαρακτήρα. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση που νιώσαμε μικροί και μεγάλοι όταν κρατήσαμε στα χέρια μας τα χειρόγραφά της!

Στη συνέχεια, η εμψυχώτρια και υποψήφια φοιτήτρια Ραφαέλα Κορδώνη, μάς διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Η κυρία Κλοκλό» και συζητήσαμε για το καλοκαίρι και τις διακοπές μας. Ετοιμάσαμε δύο παλιές βαλίτσες γεμίζοντάς τις με όσα χρειαζόμαστε να πάρουμε μαζί μας και μετά κατασκευάσαμε ο καθένας τη δική του βαλίτσα κόβοντας και κολλώντας μέσα καλοκαιρινά αντικείμενα.

Η δράση μας έκλεισε με τις λέξεις του καλοκαιριού και το παιχνίδι «Στο κεφάλι το’χω» με παντομίμα ατομική αλλά και ομαδική!

Καλό καλοκαίρι και καλή μας επιστροφή στις 29 Αυγούστου με νέες δράσεις!!!

Ευχαριστούμε την κα Νόρα Παπαχρήστου για την ευγενική προσφορά της παλιάς βαλίτσας της.