ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : “ΑλλάΖΩ Σελίδα… από τη Βιβλιοθήκη… στο σπίτι”

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Το Ν.Π.Δ.Δ. “ΣΦΗΤΤΟΣ” και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στο πρόγραμμα “Αλλάζω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη…στο σπίτι”, που σχεδίασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και βασίζεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Από την Παρασκευή 28/03/2020 και για έναν μήνα, η ΕΒΕ θα προτείνει στις Βιβλιοθήκες- μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) δύο εργαστήρια την εβδομάδα, με απώτερο σκοπό όλες οι οδηγίες να αποστέλλονται στους χρήστες – μέλη αυτών των βιβλιοθηκών σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι. Στη συνέχεια θα στέλνουν τις όμορφες δημιουργίες τους στο email : info@koropilib.gr ή στο messenger της Βιβλιοθήκης, όπου θα δημοσιεύονται στα social media της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα αναπαράγονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και θα «ταξιδεύουν» σε όλη την χώρα.

Στο πρώτο μας εργαστήριο με θέμα: “Με σημαία την ελπίδα”, προτείνουμε στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα λάβαρο, μια σημαία για την ελπίδα, την υγεία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και να την κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους, σε κάθε γειτονιά, κάθε περιοχή, κάθε πόλη. Μια σημαία με ζωγραφιές ή και συνθήματα. Σημαίες που οι γείτονες δίπλα, απέναντι, από πάνω ή από κάτω στα διαμερίσματα, θα τις βλέπουν και θα γεμίζουν αισιοδοξία. Σημαίες που θα μας συντροφεύουν στην στενή θέα που έχουμε αυτές τις μέρες και θα μας κάνουν να χαμογελάμε.

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Βιβλιοθήκης info@koropilib.gr ή στο messenger της Βιβλιοθήκης, με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και εμείς θα σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά το υλικό και τις οδηγίες του κάθε εργαστηρίου.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, ίσως είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθούμε, να αναζητήσουμε, να διερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και εν τέλει να ταξιδέψουμε μέσα από κάθε μορφής βιβλίο και δράση με συνοδοιπόρους τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους.
ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι! #menoumespiti #ΜένουμεΣπίτι

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα  https://network.nlg.gr/allazo-selida-apo-ti-vivliothiki-sto/

15_Αλλαζω-Σελιδα_covid_