ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Ο υπέροχος μήνας Μάρτιος, αφιερωμένος στα “50 χρόνια από την προσελήνωση του ανθρώπου”, έκλεισε με τους μαθητές της Δ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου.

Η Σελήνη μάγεψε τους μικρούς φίλους, που μέσα από video και πλούσια βιβλιογραφία συγκράτησαν εικόνες, λέξεις, περιγραφές τοπίων, όντων και μεταφορικών μέσων και ξεκίνησαν τα φανταστικά ταξίδια τους στο φεγγάρι, με πολλές εκπλήξεις!

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς Τάνια Κιλιτσλή, Μαρίνα Δεμερτζή, Σταματία Μαυρίκου και Μαριάνθη Δρακοπούλου.

Περιγραφή όντων από το βιβλίο «Οι περιπέτειες του βαρόνου Μυνχάουζεν», εκδ. Πατάκης

«Κανένας δεν μ’ εμπόδισε να πιάσω κουβέντα με τον έναν και με τον άλλο για να μάθω τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθειες των σεληνανθρώπων. Απορούσα π.χ. για εκείνα τα περίεργα συρτάρια που είχαν όλοι στην κοιλιά τους. Δε χρησιμεύουν για τίποτ’ άλλο παρά για την πρόσληψη τα τροφής. Μια φορά το μήνα τα γεμίζουν μέχρι πάνω κι αυτό φτάνει περίπου για τέσσερις εβδομάδες. Τρυφερότητες σαν αυτές που αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους στη Γη είναι άγνωστες στο φεγγάρι. Υπάρχει μόνο ένα φύλο, τα παιδιά μεγαλώνουν στα δέντρα και, όταν γεράσουν οι σεληνάνθρωποι δεν πεθαίνουν αλλά διαλύονται στον αέρα και φεύγουν σαν καπνός. Τα περισσότερα όντα στο φεγγάρι μπορούν, όποτε τους κάνει κέφι, να βγάζουν τα μάτια τους και τα αντικαθιστούν με άλλα. Όλη την ώρα ακούς εκεί πάνω να μιλάνε για εμπόρους ματιών και να σε ρωτάνε μήπως θα ήθελες να είχες ένα κίτρινο, ένα βιολετί ή ένα ροζ μάτι.»

κουτι IMG_0008 IMG_0049 IMG_0016 κουτιά IMG_0022 IMG_0031 δ' ταξη