ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ : «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού»

ψηφιακός εγγραμ 2-11-2022 πρόγραμμα-ψηφιακού-εγγραμματισμου-jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Κρωπίας, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν σεμιναρίων για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών , σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Σας περιμένουμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κρωπίας Πεζόδρομος Γεωρ. Παπασιδέρη 13) κάθε Τετάρτη με δίωρα σεμινάρια από εμπεριστατωμένους επιστήμονες.

Βασικός εισηγητής είναι ο κ. Άρης Λούβρης, Μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Συντονιστής της δράσης του Ψηφιακού Εγγραμματισμού για την Περιφέρεια Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας 2106026441, 2106621126.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα γίνουν ως εξής :

ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18:00 – 20:00 Διαδικτυακές  Απάτες: Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18:00 – 20:00 Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18:00 – 20:00 Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 18:00 – 20:00 Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο

 

Για τη δράση δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ.Δημήτριος Κιούσης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρετίζουμε την νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και υποστηρίζουμε τις δράσεις που προστατεύουν τους συμπολίτες μας από την άκρατη έκθεση στην «ψηφιακή εποχή» κάνοντας ασφαλή την περιήγηση και την χρήση των ψηφιακών εφαρμογών.»

Περισσότερες πληροφορίες:psifiakospta@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: https://tinyurl.com/digitalattiki

Ιστοσελίδα: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

 

 

ΣελίδαFacebook

https://www.facebook.com/digital.attiki

 

ΚανάλιYouTubehttps://tinyurl.com/atticadigital