ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

passageΟ Δήμος Κρωπίας και το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζουν τη δράση για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη και την Ελλάδα με την ονομασία «Ασφαλής Διέλευση μέσα από Δρόμους Αλληλεγγύης»Ο Δήμος Κρωπίας και το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζουν τη δράση για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη και την Ελλάδα με την ονομασία «Ασφαλής Διέλευση μέσα από Δρόμους Αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με τους οργανωτές της δράσης, πολίτες και φορείς του Κορωπίου, «στις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό με τη συμμετοχή της Τουρκίας…Εκείνη τη μέρα επιλέξαμε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και να ενώσουμε τις φωνές μας για να ακουστεί.Ενεργοί πολίτες, σύλλογοι και φορείς του Κορωπίου, αντικρύζουμε την πραγματικότητα και δεν της γυρνάμε την πλάτη. Ενωμένοι θέλουμε να απαιτήσουμε κι εμείς τις “Ασφαλείς Διαδρομές” σε ολόκληρη την Ευρώπη και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας. Γι΄αυτό, την Δευτέρα 7 Μαρτίου, στο προαύλιο του Δημαρχείου Κορωπίου, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για να συμβάλουμε και στην κάλυψη των αναγκών στα σημεία φιλοξενίας των προσφύγων».

Η δράση υποστηρίχθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, χθες, 29 Φεβρουαρίου 2016.

Πρακτικά η δράση αλληλεγγύης ξεκινάει την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, και ώρα 4 το απόγευμα και μετά. Ο Δήμος Κρωπίας καλεί τους πολίτες στο Δημαρχείο Κρωπίας προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να συγκεντρώσουν τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και φάρμακα.

Ειδικότερα: Ξηρά τροφή και γάλα διαρκείας (μπισκότα, γάλα εβαπορέ σε κουτί κ.λ.π.), Ρούχα, Παπούτσια (παιδικά και ενηλίκων) και κουβέρτες ενώ ακολουθεί ενδεικτική λίστα φαρμάκων άμεσης προτεραιότητας με προσοχή στην ημερομηνία λήξης τους: Αντιβηχικά σιρόπια παιδικά – ενηλίκων, αντιπυρετικά παιδικά – ενηλίκων, Αντιβιοτικά παιδικά σιρόπια – ταμπλέτες ενηλίκων, Αντιαλλεργικά παιδικά σιρόπια – ταμπλέτες ενηλίκων, Βρογχοδιασταλτικά, σιρόπια εισπνεόμενα και μάσκες αεροτσάμπερ, αποσυμφορητικά, σπρέι μύτης, σταγόνες παιδικές, αμπούλες φυσιολογικού ορού. Επίσης: αντιδιαρροϊκά, σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες, γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων, σπασμολυτικά ενηλίκων, αντιεμετικά, σιρόπια – ταμπλέτες, για αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων, αντιφλεγμονώδη χάπια, αντισηπτικά χεριών, μωρομάντηλα, πάνες, καραμέλες για τον πονόλαιμο, κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων – κρέμες για βρεφικό εξάνθημα.