ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 3ου ΓΕΛ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗ

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου συναντήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, με τον συγγραφέα κ. Κώστα Κατσουλάρη και συνομίλησαν δημιουργικά μαζί του για το νέο του βιβλίο «Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά».
Το βιβλίο πραγματεύεται σημαντικά και καίρια θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, όπως την έξαρση του εθνικισμού με τις συνακόλουθες βίαιες αντιδράσεις και τα έμφυλα πάθη˙ το θέμα του ρατσισμού μέσα στα σχολεία˙ την κοινωνική βία και το μίσος που φωλιάζουν ακόμη και μέσα σε εκείνους που φαινομενικά το αντιμάχονται˙ το ατομικό τραύμα που κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες συναντά το συλλογικό και τροφοδοτούν το ένα το άλλο.
Αφόρμηση, η εξαφάνιση ενός χαρισματικού παιδιού με πάθος για την Ιλιάδα, που ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να λάμψει στο σχολείο και στη ζωή, το κέρδισε η «σκοτεινή πλευρά» του εαυτού του αλλά και της κοινωνίας.
Ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είχε στολιστεί με δημιουργίες των μαθητών. Ο συγγραφέας εντυπωσιάστηκε από τη διεισδυτική σκέψη των μαθητών και τις κριτικές ερωτήσεις που του ετέθησαν, καθώς και από την εξαιρετική δραματοποίηση ενός χωρίου του βιβλίου από τους μαθητές της Β΄τάξης, Αλέξανδρο Ντούνη και Βαλεντίνο Ντούπη.
Η συνάντηση αυτή ήταν μια εκδήλωση που πλούτισε την πολιτιστική ζωή του σχολείου μας και της πόλης μας συλλήβδην και αναβάθμισε την καθημερινότητά μας. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να συναντηθούν με ένα συγγραφέα, ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία μαζί του αλλά και μεταξύ τους. Και όλα αυτά μέσα στον πάντα φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας.
Τη διοργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι Κάλλη Γώγου και Ασημίνα Βλάχου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος