ΣΦΗΤΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Κυριακή 16-11-2014

sfittiosdromos

Σφήττιος Δρόμος 2014 «ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ»

Εκδηλώσεις ανάδειξης της «Σφηττίας Οδού»

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014,

10:30

         Ο Δήμος Κρωπίας για τέταρτη  χρονιά διοργανώνει εκδήλωση για την ανάδειξη της Σφηττίας οδού και του Αρχαίου Δήμου Σφηττού. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 διοργανώνεται εκδήλωση με τίτλο «Σφήττιος Δρόμος 2014-«ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ»», στις 10:30 στο αθλητικό κέντρο SANSIRO, (στην οδό Σφηττού, λίγο πιο πάνω από τη Μονή Βηθλεέμ)η οποία περιλαμβάνει, ομιλία του λαογράφου και συγγραφέα Γιάννη Πρόφη με θέμα «Κεντρικός Υμηττός και Σφηττία Οδός : Ένας θησαυρός για το Κορωπί» ενώ αμέσως μετά  ξεκινάει ο  «Αγώνας Δρόμου» ο οποίος φέτος έχει αρκετές καινοτομίες με την ένταξη πολλών κατηγοριών-αγωνισμάτων. Ειδικότερα, η φετινή αθλητική διοργάνωση έχει τα ακόλουθα αγωνίσματα:

  1. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, Αγόρια-Κορίτσια Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού,150μ
  2. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην Αγόρια-Κορίτσια Γ΄και Δ΄ τάξης Δημοτικού,400μ
  3. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην Αγόρια-Κορίτσια Ε΄ και  Στ΄ τάξης Δημοτικού,600μ
  4. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, Αγόρια-Κορίτσια Γυμνασίου, 1000μ
  5. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, Αγόρια-Κορίτσια Λυκείου, 4.000μ
  6. Αγωνιστικός δρόμος και διαδρομή ελεύθερου τρεξίματος/βάδην, Ανδρών –Γυναικών, 4.000μ

Τέλος,  όσοι δημότες επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος με πεζοπορία 4χλμ

Η συνολική διαδρομή είναι κυκλική μήκους 4 χλμ (περικλείει τις θέσεις Φουφάγια, Κάστρο Χριστού, Φιλιάτι) με αφετηρία και τερματισμό το αθλητικό κέντροSANSIROστην οδό Σφηττού (λίγο πιο πάνω από τη Μονή Βηθλεέμ). Μετά τον τερματισμό θα γίνει η απονομή αναμνηστικών δελτίων συμμετοχής.

Η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποτελείται, από την Πρόεδρο του ΔΣ του ΝΠΔΔ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου, τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας  Θοδωρή Γρίβα, το Κάρολο Μαρκαριάν, δημοτικό υπάλληλο, πρώην Βαλκανιονίκη -παγκόσμιο πρωταθλητή παίδων, αλητάρχη. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν: ο Δήμος Κρωπίας, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Σφηττός» και τα εθελοντικά τμήματά του, η Πολιτική Προστασία και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Κρωπίας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (2ο Σύστημα Κορωπίου), το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου, το αθλητικό κέντρο SANSIRO, που παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και ιατρός των Δημοτικών Ιατρείων.

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου και στα αγωνίσματα είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής (ενυπόγραφη δήλωση για την καλή κατάσταση της υγείας  και ότι δεν έχει απαγορευτεί  από ιατρό η συμμετοχή σε αγώνα δρόμου. Για τους ανήλικους απαιτείται ενυπόγραφη συγκατάθεση κηδεμόνα) έως την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 14:00.

Τα δελτία συμμετοχής για κάθε αγώνισμα είναι αναρτημένα στο www.koropi.grκαι διατίθενται  με έντυπο τρόπο στα Γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός. Ειδικότερα, μπορούν να συμπληρώνονται και να παραδίδονται στα Γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός : Δημοτικό Γυμναστήριο της οδού Αδριανού 13, στο Δημαρχείο Κρωπίας (3ος Όροφος) ή να αποστέλλονται στο fax: 210-662 49 63.

Πρόσθετες συμμετοχές, εκτός μαθητών σχολείων και αθλητικών συλλόγων, θα γίνονται δεκτές και την ημέρα των αγώνων στην αίθουσα κλήσης του αθλητικού κέντρου SANSIRO από τις 10:00 έως 10:45.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 210-662 23 24 (εσωτ.:163 κ.Κάρολος Μαρκαριάν), 210- 662 45 11 (κ. Κώστας Πρόφης).