“ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ-ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ”

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 8/12/2014 τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Χρύσα Αργυράκη και Τζάθα Αθηνά, προκειμένου να συνομιλήσουν με την συγγραφέα κα Ηρώ Παπαμόσχου. 
Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Αττικής οργανώνει τη δράση: «Συγγραφείς – μέλη του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ διαβάζουν κείμενά τους για τα δικαιώματα των παιδιών σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες”, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου – Διεκδικώ την παιδική μου ηλικία», που συντονίζει το Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Οι μαθητές είχαν ήδη προετοιμαστεί για το θέμα της επίσκεψης και χρησιμοποιώντας φύλλα εργασίας προσπάθησαν να το προσεγγίσουν ολοκληρωμένα.
Η κα Παπαμόσχου παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο της «Γεφύρι της Ανατολής», όπου μέσα από την προσφυγική πορεία μίας ελληνικής οικογένειας αναδεικνύονται οι κακουχίες, η πείνα, ο φόβος, ο θάνατος, η έλλειψη πατρίδας, η περιφρόνηση των άλλων, συμπτώματα που βιώνουν τα σημερινά παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το δικαίωμα να μην υφίστανται τα παιδιά -πάντα αθώα θύματα- τέτοιου είδους ταπεινώσεις είναι υποχρέωσή μας να το υποστηρίζουμε.
Στη συνέχεια άκουσε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των μαθητών σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της προσφυγιάς.
Επιπλέον, η κα Παπαμόσχου συνομίλησε με τα παιδιά για την τέχνη του λόγου και απάντησε στις ερωτήσεις τους που αφορούσαν τον τρόπο συγγραφής ενός λογοτεχνικού έργου.
Οι παραπάνω μαθητές συμμετέχουν επίσης στο Δίκτυο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Λογοτεχνικό Εργαστήριο 2015» καθώς και στο πρόγραμμα «Σχολική Ηλεκτρονική Εφημερίδα».

DSC07618 DSC07630 DSC07619 DSC07613